Natuurberichten

Pagina 1068 van 1521 - 15209 Resultaten

Antigonon leptopus (coral vine) is an invasive species in the Dutch Caribbean. Historic herbarium collections (such as the one by Boldingh in 1908) can tell us how long these plants have been present on the islands.

De biodiversiteit van het Caribisch gebied, zowel op het land als in de zee, verandert voortdurend, onder andere als gevolg van menselijke activiteiten. Om de huidige veranderingen en onderliggende processen te begrijpen en..


Lees verder 13 augustus 2013   10 jaar oud
Iepenpage

Men zegt wel eens dat een boek gedateerd is van zodra het uitkomt. Dat geldt ook voor het standaardwerk 'de nieuwe dagvlinderatlas'. Over de Iepenpage lezen we in die atlas dat het een typische soort is van de zuidwestelijke en..


Lees verder 13 augustus 2013   10 jaar oud
scholekster

Verruiging van kwelders langs de waddenkust is één van de oorzaken van het slechte broedsucces en het dalende aantal broedparen van de scholekster daar. Vogelbescherming Nederland en it Fryske Gea gaan daarom in de..


Lees verder 13 augustus 2013   10 jaar oud
Steenmarter met ei
VOOR EENMALIG GEBRUIK

Voor een opportunistische alleseter als de steenmarter is deze tijd van het jaar een tijd van overvloed. De steenmarter eet zowel dierlijk als plantaardig voedsel, waarbij hij handig gebruik maakt van de voedselbronnen die op dit..


Lees verder 12 augustus 2013   10 jaar oud
Zeegras 2013

Lac Bay op Bonaire staat bekend om zijn unieke habitats met zeegrasvelden. Zeegrasvelden zijn erg belangrijk voor het ecosysteem van Lac Bay: zeeschildpadden, schelpdieren en andere dieren zoeken er voedsel, en verschillende..


Lees verder 12 augustus 2013   10 jaar oud

Overdag genieten we van dagpauwoog en kleine vos op onze vlinderstruiken en van de atalanta op de hemelsleutel, maar ook als het donker wordt zijn er vlinders op de bloemen te zien. Huismoeder is 's nachts bijvoorbeeld een vaste..


Lees verder 12 augustus 2013   10 jaar oud
Queen Conch, GNU Free Documentation License

Tijdens een herstelproject voor de roze vleugelhoorn (Lobatus gigas) in Lay Bay, Bonaire, is veel bekend geworden over deze waterslak. Het project richtte zich in eerste instantie op de roze vleugelhoorn en zijn belangrijkste..


Lees verder 11 augustus 2013   10 jaar oud
Provençaalse cicade, Bisonbaai, 2 aug 2013

Tijdens een vlinderinventarisatie van de Flora & Faunawerkgroep Gelderse Poort werd afgelopen week een Provençaalse cicade ontdekt. Het is de eerste Provençaalse cicade die ooit in Nederland is waargenomen. De cicade werd gehoord..


Lees verder 11 augustus 2013   10 jaar oud

Een aantal zeldzame blauwtjes in Nederland, zoals Gentiaanblauwtje, pimpernelblauwtje en donker pimpernelblauwtje, heeft een bijzondere levenswijze. De rupsen brengen een groot deel van hun leven door in mierennesten onder de..


Lees verder 10 augustus 2013   10 jaar oud
Nachtegaal

Deze week bracht de European Bird Census Council (EBCC) een nieuw overzicht van de trends van 163 algemene broedvogels uit. Van sperwer tot en met kievit is in kaart gebracht of de soort in Europa afneemt, stabiel blijft of..


Lees verder 9 augustus 2013   10 jaar oud

Archief