Natuurberichten

Pagina 1166 van 1208 - 12077 Resultaten

roodborstje

De temperatuur daalt, de wind waait een stuk harder en bij tijd en wijlen komt de regen met bakken uit de hemel zetten. Kortom, het is herfst. De vogels kunnen in deze periode best wat hulp gebruiken. Dus, steek de handen uit de..


Lees verder 19 oktober 2008   13 jaar oud
konijn Jasja Dekker

De populatie konijnen in Nederland is weer zo goed als terug op het niveau van begin jaren negentig. De toenmalige populatie werd zwaar getroffen door de virusziekte RHD. Onderzoek van Zoogdiervereniging VZZ maakt duidelijk dat..


Lees verder 18 oktober 2008   13 jaar oud
Cantharel GNU Free Documentation License

De ivoorboleet en de scherpe gele ridderzwam zijn weer terug in Nederland. De ivoorboleet was 40 jaar afwezig; de scherpe gele ridderzwam werd sinds 1987 niet meer in ons land gezien. Afgelopen september werden beide..


Lees verder 18 oktober 2008   13 jaar oud
kramsvogel

Oktober is traditioneel de lijstermaand. Dat wil zeggen dat er grote aantallen koperwieken, kramsvogels, merels en in mindere mate beflijsters te verwachten zijn. ..


Lees verder 17 oktober 2008   13 jaar oud
ROLLIN VERLINDE vleermuizen

Wie geïnteresseerd is in vleermuizen mag 25 oktober niet missen. Dan organiseert de Vleermuiswerkgroep Nederland (VLEN) van Zoogdiervereniging VZZ de jaarlijkse VLEN-dag in Nijmegen...


Lees verder 17 oktober 2008   13 jaar oud
Chinese wolhandkrab Inge Meekes

Vorige week kwam er bij De Natuurkalender een waarneming van een krab binnen. Deze was gezien in het bos. Het bleek om de Chinese wolhandkrab te gaan. In de herfst trekt deze krabbensoort massaal naar de zee. En dat gebeurt over..


Lees verder 16 oktober 2008   13 jaar oud
geraniumblauwtje klein

Het geraniumblauwtje is een jaar of 20 geleden vanuit Afrika op Mallorca terechtgekomen en inmiddels heeft hij heel Zuid Europa veroverd. Afgelopen zomer heeft dit blauwtje zich ook weer in Nederland voortgeplant...


Lees verder 16 oktober 2008   13 jaar oud
waterpissebed

Veel Nederlandse wateren zijn onder water met elkaar verbonden door een buis, ook wel duiker genoemd. Maken kleine waterdieren wel gebruik van deze donkere tunnels? Of zijn het obstakels waar ze niet doorheen kunnen komen? ..


Lees verder 15 oktober 2008   13 jaar oud
Scanned from Svenska fåglar, no copyright

Sommige vogelaars zwijmelen bij het zien van tientallen aalscholvers op een richeltje, anderen houden meer van steltlopers in winterkleed of meeuwen in de dorpsvijver. Weer anderen struinen elk bosje af op zoek naar leuke..


Lees verder 15 oktober 2008   13 jaar oud
Spelend kind Helmink

Kinderen in groene buurten spelen meer buiten dan kinderen in buurten met weinig tot geen groen. Buiten spelen gaat gepaard met een betere gezondheid; daarbij gaat het om meer dan niet-dik-zijn. ..


Lees verder 14 oktober 2008   13 jaar oud

Archief