Natuurberichten

Pagina 1168 van 1190 - 11894 Resultaten

houtpantserjuffer close

Bij scrabble kun je een onoverbrugbare afstand nemen van je opponenten als je houtpantserjuffer op de drie keer woordwaarde kunt krijgen. Deze prachtig metallic groene juffer is vanaf nu vrijwel overal in Nederland aan te treffen..


Lees verder 2 juli 2008   13 jaar oud
Vliegende Ooievaar - Harvey van Diek

De jeugd van dertig Europese landen heeft vanaf februari dit jaar de voorjaarsaankomst van enkele soorten gevolgd. Het bleek een groot succes...


Lees verder 1 juli 2008   13 jaar oud
heideblauwtje klein

Op vochtige heideterreinen kun je momenteel het heideblauwtje vinden. Het leuke van deze soort is dat hij in enorm hoge dichtheden voor kan komen. Soms ziet de hele heide er blauw van!..


Lees verder 1 juli 2008   13 jaar oud
Oranje lepelaar

Verbazing alom in vogelland. En misschien ook wel in voetballand. Tijdens het EK voetbal wandelde er een oranje lepelaar door het beeld bij de webcam van Vogelbescherming. Hebben we hier te maken met overenthousiaste..


Lees verder 30 juni 2008   13 jaar oud
Jonge boommarter (Foto Bram Achterberg)

Veertien weken lang hebben twee stagiaires met cameravallen gezocht naar boommarters en met succes! Met behulp van deze nieuwe techniek wisten zij tot viermaal toe een boommarter te “vangen”...


Lees verder 30 juni 2008   13 jaar oud
Blauwgrasland klein formaat VAn Delft

In de Gelderse Vallei nabij Achterveld ligt het Natura 2000 natuurgebied Groot Zandbrink. In dit bijzondere gebied, dat eigendom is van Staatsbosbeheer, is de vegetatie nu op zijn mooist: Orchideeën, Spaanse ruiter, bijzondere..


Lees verder 30 juni 2008   13 jaar oud
Koevinkje

De zomervlinders beginnen te vliegen. Met deze mededeling kun je eigenlijk twee kanten uit. Maar of het nu om het een of het ander gaat, naar buiten moet je in elk geval! ..


Lees verder 29 juni 2008   13 jaar oud
Bochtige smele wuivend

Bij een wandeling door het bos zie je op dit moment in veel bossen bloeiend gras. De kans is groot dat het de grassoort bochtige smele is. Deze grassoort bloeit in het begin van de zomer (juni-juli) en komt voor in bossen en op..


Lees verder 28 juni 2008   13 jaar oud
Elektronenmicroscoopfoto van stuifmeelkorrels van verschillende bekende planten, Helianthus annuus, Ipomoea purpurea, Sidalcea malviflora, Lilium auratum, Oenothera fruticosa, Ricinus communis
This file has been (or is hereby) released into the public domain by its author, Dartmouth Electron Microscope Facility[3]. This applies worldwide.

De pollentelstations telden afgelopen weken veel minder graspollen dan normaal. De tellingen kwamen nauwelijks boven de 60 pollen per kubieke meter lucht uit, terwijl een waarde van 100 normaal is voor deze tijd van het jaar...


Lees verder 27 juni 2008   13 jaar oud
Eikenpage

Het kijken naar vlinders doe je al wandelend en speurend op bloemen en langs bosranden. Af en toe omhoog kijken kan echter geen kwaad! De eikenpage is namelijk begonnen met vliegen! ..


Lees verder 26 juni 2008   13 jaar oud

Archief