Natuurberichten

Pagina 1177 van 1313 - 13125 Resultaten

vos

Naar aanleiding van de vossen op Vlieland duiken we in de geschiedenis van vossen op Waddeneilanden. Hoe zit het bijvoorbeeld op Texel, Terschelling en de Duitse Waddeneilanden?..


Lees verder 26 december 2009   12 jaar oud
Vliegende Ooievaar - Harvey van Diek

Door een herintroductieprogramma is het aantal ooievaars in Nederland weer op het niveau van 100 jaar geleden. In 1991 waren er geen enkele wilde broedparen meer in ons land. Nu staat het peil weer op 500 broedparen, maar deze..


Lees verder 25 december 2009   12 jaar oud
vos

De vossen op Vlieland zijn een groot raadsel. Maar het is niet de eerste keer dat er een vos op een Waddeneiland rondloopt. Hoe zit dat precies? ..


Lees verder 25 december 2009   12 jaar oud
Groene zandloopkever GNU FDL

In wegbermen komt een rijke en gevarieerde insecten- en spinnenfauna voor, waaronder zich ook zeldzame en beschermde soorten bevinden. Insecten gebruiken bermen tijdens hun verspreiding en als paringslocatie. Met de juiste..


Lees verder 24 december 2009   12 jaar oud
geelbuikvuurpad

Door het verlies van leefgebied, verzuring van poelen en vennen, versnippering en verdroging ging het met veel soorten amfibieën in de vorige eeuw niet goed. Door allerlei beschermingsmaatregelen en een verbetering van de..


Lees verder 24 december 2009   12 jaar oud
Grove Den (foto: Natuurkalendergids)

De wonderschone takken van de veelbezongen ‘denneboom’ behoren toe aan de spar. Toch zou een den als kerstboom in onze streken niet zo gek zijn geweest, want het is onze enige oorspronkelijk inheemse naaldboom. ..


Lees verder 23 december 2009   12 jaar oud
kramsvogel in sneeuw wikipedia GNU

Het biedt schitterende fotomomenten: vogels in de sneeuw. Als u nog geen nieuwjaarskaart heeft gemaakt, dan is dit het moment. De vogels hebben het met deze weersomstandigheden echter zwaarder dan ooit en zijn gebaat bij extra..


Lees verder 23 december 2009   12 jaar oud
roodborstje

Nederland ligt onder een deken van sneeuw en de natuur lijkt in rust. Toch is er nog genoeg te bewonderen buiten. De sneeuw zorgt voor mooie kleurcontrasten en kan zelfs de aanwezigheid van zoogdieren die normaal moeilijk te..


Lees verder 22 december 2009   12 jaar oud
noordse woelmuis

In het natuurgebied Polderreservaat Kockengen onderdeel van het Hollands-Utrechts veenweidegebied, zijn noordse woelmuizen aangetroffen door medewerkers van Bureau Viridis. Een opvallende vondst omdat deze zeldzame zoogdieren in..


Lees verder 22 december 2009   12 jaar oud
roesje klein

Hoewel het geen vlinderweer was kwamen er de afgelopen weken regelmatig meldingen binnen van het roesje, een nachtvlinder. Het blijkt dat deze vlinders meegeteld werden bij de inventarisatie van vleermuizen in hun..


Lees verder 21 december 2009   12 jaar oud

Archief