Natuurberichten

Pagina 1357 van 1545 - 15447 Resultaten

Watercrassula

Met de toegenomen mobiliteit lijken ook de bijbehorende problemen een vlucht te nemen. Invasieve exoten behoren tegenwoordig tot de grootste bedreigingen van onze inheemse flora. Vooral uitheemse waterplanten vormen in ons land..


Lees verder 2 augustus 2010   13 jaar oud

De zuidelijke glazenmaker is een goede zwerver en kan grote afstanden afleggen. De meeste waarnemingen die in Nederland worden gedaan zijn van individuen die van Zuid-Europa naar Nederland komen. Dit jaar is de voortplanting van..


Lees verder 2 augustus 2010   13 jaar oud

Meestal is het de veldmuis die de zeldzame noordse woelmuis verdringt. Maar er is nu ook een mini eilandje gevonden waar het omgekeerde het geval lijkt te zijn...


Lees verder 1 augustus 2010   13 jaar oud
zonnebaars

De grootste distributeur van aquarium- en vijverproducten in Nederland heeft het besluit genomen te stoppen met de verkoop van zonnebaarzen. Een belangrijke stap in de ongewenste verspreiding van deze exoot, die in veel..


Lees verder 1 augustus 2010   13 jaar oud
flamingo's, op de achtergrond aalscholvers en windmolens

Zuurstokroze flamingo’s in ons grijze grauwe, kikkerlandje? Ja, ze leven hier echt! Sterker nog, al sinds het begin van de jaren zeventig...


Lees verder 31 juli 2010   13 jaar oud

De gamma-uil, een overdag actieve nachtvlinder die jaarlijks uit Zuid-Europa ons land bereikt, is momenteel veel aanwezig. Verwacht wordt dat deze vlinder het meest gezien zal worden tijdens de tuinvlindertellingen dit weekeinde...


Lees verder 31 juli 2010   13 jaar oud
Ambrosia kiemplantje

Door de koude mei en de droge omstandigheden in juni en het begin van juli ontkiemt ambrosia op diverse plaatsen ruim een maand later dan vorig jaar. Volgens de Pollenplanner op Allergieradar.nl worden vanaf 20 augustus..


Lees verder 31 juli 2010   13 jaar oud
Kompaskwal met sportduiker in Oosterschelde (2008)

Begin deze week kregen kompaskwallen flink wat aandacht in de media. Dat was niet om hun schoonheid. Door de aanhoudende noordwestelijke wind spoelden ze in ongekende aantallen aan op onze kust. Door de golven en stroming..


Lees verder 30 juli 2010   13 jaar oud
Wesp. GFDL-licentie

Landelijk zijn er grote verschillen in gemelde aantallen wespennesten. In het westen van het land worden ruim de helft meer wespennesten gemeld dan vorig jaar terwijl de aantallen in het oosten juist minstens gehalveerd zijn. Het..


Lees verder 30 juli 2010   13 jaar oud
Moeraswespenorchis

Ruim zestienhonderd orchideeën in allerlei kleuren en maten zijn de laatste weken geteld in de duinen van Hoek van Holland. En de teller staat niet stil. Vrijwilligers zijn nog altijd bezig de fraai gebloemde soort in beeld te..


Lees verder 30 juli 2010   13 jaar oud

Archief