Natuurberichten

Pagina 1357 van 1407 - 14061 Resultaten

dwergmuis PETER TWISK

Ga juist in deze tijd van het jaar op mini-expeditie door een jungle van gras en zoek een nest van de dwergmuis. Waarnemingen zijn zeer welkom!..


Lees verder 2 december 2008   14 jaar oud
zeehonden_op_strand

De gewone zeehonden in de Waddenzee zijn in 2008 geheel hersteld van de virusepidemie uit 2002. Dat blijkt uit tellingen van Wageningen IMARES die deze jaarlijks verricht in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en..


Lees verder 2 december 2008   14 jaar oud
pasja klein

Nederlanders zijn echte globetrotters. Waar je ook komt in het buitenland: je komt er Hollanders tegen. Veel natuurwaarnemingen gaan dan ook in boekjes en op foto’s mee terug, terwijl men er in die landen vaak grote behoefte aan..


Lees verder 1 december 2008   14 jaar oud
Krakeend, wikipedia, Creative Commons Attribution ShareAlike 2.0 License

Het gaat hartstikke lekker met de krakeend in ons land. Het gaat ‘m letterlijk voor de wind. Alhoewel de krakeend minder algemeen is dan de gewone wilde eend, leven er hier toch zo’n 7000 broedparen. Dat is een stuk meer dan de..


Lees verder 1 december 2008   14 jaar oud
edelhert op terschelling

Ineens was daar het gerucht dat er edelherten op Terschelling waren. Maar was er ook bewijs? En waar kwamen ze dan vandaan?..


Lees verder 29 november 2008   14 jaar oud
Vuursalamander

De vuursalamander is het buitenbeentje onder de inheemse salamanders. Het een echte landsalamander die slechts ‘te water’ gaat om larven af te zetten, terwijl de andere salamanders soms maanden in het water verblijven..


Lees verder 29 november 2008   14 jaar oud
Grauwe gors,  (1822 - 1906). Scanned from Svenska fåglar

De Grauwe Gors Miliaria calandra staat op punt van uitsterven in Nederland. Deze forse vinkachtige valt niet op door zijn mooie verenkleed maar vooral door zijn opmerkelijke zang die wel wordt vergeleken met een rammelende..


Lees verder 28 november 2008   14 jaar oud
Herfstbos

Eindelijk is er vorige week een massa blad van de bomen gewaaid. Het barre weer van deze week maakte het karwei af: bomen en bossen bieden inmiddels een winterse aanblik. Eerder zorgde een periode zonder stormen of hevige..


Lees verder 28 november 2008   14 jaar oud
Gans Kramer (foto: G. Muskens)

Er zijn nog maar vier ganzen met een werkende zender in de lucht: Cas, Kees, Kramer en Marco. Als vanouds ligt Kees aan kop: op 17 november arriveerde hij in Nederland om te overwinteren. De anderen zijn hard op weg in de goede..


Lees verder 27 november 2008   14 jaar oud
massagraf huismoeders

Vlinders zijn fragiele diertjes en als ze eenmaal dood zijn vindt je er al gauw niets meer van terug. Soms echter worden, zoals van de week in Helioo tientallen resten van nachtvlinders bij elkaar aangetroffen: massagraven. ..


Lees verder 27 november 2008   14 jaar oud

Archief