Natuurberichten

Pagina 1382 van 1448 - 14479 Resultaten

Koolzaadportret
Sheila Luijten

De combinatie van koolzaad en mobiliteit klinkt ons niet onbekend in de oren. De geelbloeiende kruisbloemige is de laatste jaren vooral bekend uit discussies over biodiesel. In plaats van ‘rijden op’ kun je dit voorjaar ook..


Lees verder 8 maart 2009   14 jaar oud
raaf

De raaf is er als de kippen bij. Al in maart zit deze zwarte jongen (dame in dit geval) op de eieren. Met een beetje geluk vliegen de eerste jongen uit in april. Een echte vroege broeder dus, de raaf...


Lees verder 7 maart 2009   14 jaar oud
bosbesuil klein

De bosbesuil is de gehele winter aanwezig. Op milde winteravonden is de soort ook actief. De afgelopen dagen zijn er tientallen gemeld, niet alleen uit het Zuiden van het land, maar tot in Groningen toe...


Lees verder 7 maart 2009   14 jaar oud
Bruinvis foto ecomare

In de maanden december, januari en februari zijn er 100 bruinvissen dood op de Nederlandse kust aangespoeld. Ruim 30 exemplaren hiervan waren ernstig beschadigd en veelal totaal aan flarden De bruinvissen waren in vrijwel alle..


Lees verder 6 maart 2009   14 jaar oud
Slechtvalk PGC Photo, This work is in the public domain in the United States because it is a work of the United States Federal Government

De lente is begonnen, althans meteorologisch. In de vogelwereld betekent dat flirten en vrijen en zoeken naar nesten. Vooral de slechtvalk heeft al volop last van de lentekriebels. Benieuwd? Kijk maar eens op www.beleefdelente.nl ..


Lees verder 6 maart 2009   14 jaar oud
Rietvoorn in de Linge

Hoewel vissen allang erkend worden als graadmeter voor de ecologische toestand van een water, vertoont de informatie over de verspreiding van vissen vaak nog leemtes. Zo ook in de provincie Gelderland. RAVON en Natuurbalans-Limes..


Lees verder 6 maart 2009   14 jaar oud
Kievit, GNU Free Documentation License

Hoewel nog enigszins aarzelend en nog niet helemaal vol overgave, zijn de eerste buitelende kieviten zich al weer druk aan het uitsloven. Ieder voorjaar is dat toch wel het teken dat de lentekriebels ook bij de vogels in alle..


Lees verder 5 maart 2009   14 jaar oud
Bloei zwarte els. Foto Paul Busselen

Het bloeiseizoen van de zwarte els is begonnen. Afgelopen weekend telden de pollentelstations in Leiden en Helmond veel elzenpollen. Hooikoortspatiënten die gevoelig zijn voor elzenpollen hebben dit ongetwijfeld gemerkt. Elzen..


Lees verder 5 maart 2009   14 jaar oud
Europese Kraanvogel, Van Wikipedia GNU Licentie

Het is weer kraanvogeltijd! Althans, als u in het oosten van het land woont. Mensen in West-Nederland hebben helaas even pech. De laatste dagen worden er vele honderden kraanvogels gemeld die over het oosten van ons land vliegen..


Lees verder 4 maart 2009   14 jaar oud
Putter. Fotoboek IVN Vecht en Plassengebied

Klimaatverandering heeft al een merkbaar effect op de vogelstand in Europa en de veranderingen komen overeen met de voorspellingen. Precies de soorten die volgens de klimaatmodellen last krijgen van de opwarming blijken momenteel..


Lees verder 4 maart 2009   14 jaar oud

Archief