Natuurberichten

Pagina 1451 van 1507 - 15065 Resultaten

Bessen Gelderse roos

De bessen van Gelderse roos zien er lekker uit, maar smaken erg bitter. Het lijkt wel of zelfs de vogels ze niet lusten...


Lees verder 13 januari 2009   15 jaar oud
landelijke dag klein

Het thema voor de landelijke Vlinderdag die dit jaar op 14 februari gehouden wordt is Ruimte voor vlinders en libellen. Tijdens deze dag komen vele honderden vlinderliefhebbers bij elkaar in de Junushoff in Wageningen. U kunt zich..


Lees verder 13 januari 2009   15 jaar oud
Houtsnip in sneeuw. Fotograaf is onbekend en foto is afkomstig van internet.

De strenge vorstperiode lijkt na vandaag op zijn eind. De laatste dagen zijn er opvallende aantallen gemeld van de doorgaans niet of nauwelijks te vinden houtsnip. Deze schuwe bosvogel laat zich eigenlijk (mede door zijn perfecte..


Lees verder 12 januari 2009   15 jaar oud
Zeggekorfslak Adriaan Gmelig Meyling

Het ijs is niet alleen voor schaatsend Nederland een genoegen. De vrijwilligers van het HabSlak-project genieten met volle teugen van de schilderachtige wintertaferelen en van de met ijskristallen omgeven Zeggekorfslakken...


Lees verder 12 januari 2009   15 jaar oud
Eikenprocessierups

De zeer strenge en aanhoudende vorst van de afgelopen weken richt zeer waarschijnlijk een slachting aan onder de eikenprocessierupsen in ons land. De warmteminnende rupsen profiteerden van de stijgende temperaturen in ons land. De..


Lees verder 11 januari 2009   15 jaar oud
egel in de egelopvang

Door nieuwe eisen van de overheid moeten veel kleine egelopvangcentra de deuren sluiten. Els Poel Hellinga, zelf al 27 jaar actief in de egelopvang, vindt dit een slechte zaak en vreest voor de toekomst van de egelopvang...


Lees verder 10 januari 2009   15 jaar oud
wachtervlinder klein

Op 4 januari vond Marga Dekker in Epe een vlinder op haar woonkamerraam. Het bleek te gaan om een nachtvlinder, de wachtervlinder, die op niet te koude nachten ontwaakt uit zijn winterrust...


Lees verder 10 januari 2009   15 jaar oud
Kroos in de zomer

Planten hebben het moeilijk in deze koude periode, of valt dat wel mee? Hoe gaan planten om met vorst en hoe voorkomen ze dat ze bevriezen? Kroos bijvoorbeeld zakt in de late herfst naar de bodem van de sloot. ..


Lees verder 9 januari 2009   15 jaar oud
kaft zoogdier uitsnede WOLVEN ROLLIN VERLINDE

Poolse wolven naderen binnen enkele jaren via Duitsland onze landsgrenzen. Zal de wolf in Nederland met open armen ontvangen worden? Deze vraag staat centraal in het nieuwe nummer van het populair wetenschappelijke tijdschrift..


Lees verder 9 januari 2009   15 jaar oud
twee grauwe ganzen

Moeder natuur heeft het deze winter met de echte winterliefhebber maar goed voor. Voor wie van schaatsen, sleeën of langlaufen houdt zijn dit natuurlijk toptijden. De schaatsen schijnen niet aan te slepen te ziijn. Maar elk..


Lees verder 8 januari 2009   15 jaar oud

Archief