Natuurberichten
Pagina 1608 van 1636 - 16354 Resultaten
Na de matige voorjaarsgeneraties in april en mei zijn nu de zomergeneraties van icarusblauwtje en boomblauwtje aanwezig. Ze lijken in flinke aantallen te vliegen: icarusblauwtje in bloemrijke graslanden, duinen en bermen en..
Er is een nieuwe worm voor de Nederlandse kust gesignaleerd. Het bijzonder fraaie beest heet in het Nederlands buikstreep nemertijn. De worm komt in een heel groot gebied ten noorden van de evenaar voor, maar was in Nederland nog..
Het KNMI maakt gisteren bekend dat de temperatuur tegenwoordig 1,5°C hoger is dan rond 1950. De stijging is twee keer hoger dan wereldwijd. De gevolgen van deze klimaatverandering worden steeds duidelijker zichtbaar in natuur in..
De Plantenziektekundige Dienst van het Ministerie van LNV heeft dit jaar al twee keer de Aziatische boktor gevonden. Deze tor kan bijzonder schadelijk zijn voor bomen en struiken. Er wordt dan ook uit alle macht geprobeerd te..
De kritiek dat wildviaducten weinig gebruikt zouden worden, blijkt onterecht. Onderzoek van de Wageningen Universiteit gepubliceerd in het jongste nummer van het wetenschappelijke tijdschrift LUTRA van de Zoogdiervereniging VZZ,..
De eikenpage leeft vaak verborgen in de boomtoppen. De soort is dan ook voor veel mensen onbekend. Dit jaar vliegt de eikenpage erg goed en ze worden door veel mensen gezien, zelfs op hele nieuwe plaatsen...
Het gaat niet best met veel soorten hommels in Nederland, België en Engeland. Wat precies de oorzaak is, was tot nu toe moeilijk te zeggen. Onderzoekers van Wageningen Universiteit en Researchcentrum hebben nu via het stuifmeel..
De afgelopen vier jaar zijn in Nederland veertien leefgebieden van zeldzame kikkers, padden en salamanders verbeterd dankzij een omvangrijk herstelproject genaamd Life Ambition. Een met Europees geld gefinancierd project waaraan,..
In de bossen van Staatsbosbeheer in Midden-Drenthe hebben dit jaar ruigpootuilen gebroed. Het is voor het eerst in ruim dertig jaar dat deze soort in Nederland voor nageslacht heeft gezorgd. ..
Eind juli betekent dat de natuur, als het om de vogels gaat, nu echt tot rust gekomen is. Althans, voor bijna alle soorten. Een paar gaan door tot ze er bijna bij doodvallen, zo lijkt het. De nachtzwaluw is zo'n volhouder. Hij..