Natuurberichten

Pagina 4 van 1409 - 14089 Resultaten

Kleine karekiet

Kleine karekiet krast in het riet en metaalglanslibel vliegt vanaf nu...


Lees verder 2 juni 2023   1 week oud
Vleermuisvangers in het water om met speciale netten de meervleermuizen te vangen EENMALIG GEBRUIK

Van mei tot en met augustus worden door het hele land meervleermuizen gevangen, gezenderd en gevolgd. Door de na-isolatiegolf staat deze beschermde soort onder grote druk. In opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en..


Lees verder 1 juni 2023   1 week oud
Sportpark AV Pijnenburg Soest - primair

Sport en natuur horen bij elkaar. Veel sporten vinden buiten plaats, en een mooie omgeving helpt om de sport nog intenser te beleven. Daarom heeft De Vlinderstichting zich ingezet om sportparken te vergroenen. In Soest is het..


Lees verder 1 juni 2023   1 week oud
Phoca vitulina. Gewone zeehond, pup

Pup van gewone zeehond geboren en zeldzaam zeegerst in bloei...


Lees verder 1 juni 2023   1 week oud
Bramen in het natuurbeheer

Bramen staan bekend als teken van verstoring van de natuur door onder andere stikstof. Maar eigenlijk is Nederland van nature een bramenland met ruim 200 verschillende soorten. De focus op ‘de braam’ in het stikstofdebat leidt af..


Lees verder 31 mei 2023   1 week oud
Hammerhead shark

Haaien spelen een belangrijke rol bij het in stand houden van gezonde oceanen, wat belangrijk is voor de visserij en de economie van de Caribische eilanden. Later dit jaar zullen de Nederlandse en Franse regering officieel..


Lees verder 31 mei 2023   1 week oud

De Nederlandse Mycologische Vereniging heeft op 13 mei het jubileum ter ere van het 25-jarig bestaan van de paddenstoelenmeetnetten groots gevierd met een feestelijk symposium in Naturalis Biodiversity Center. ..


Lees verder 31 mei 2023   1 week oud
Platbuik Saxifraga

Platbuik is breed en blauw, of oranje...


Lees verder 31 mei 2023   1 week oud
wolf in het Bayerische Wald in Duitsland

Nu de wolf terug is in Nederland, is er weer een toppredator in het ecosysteem. Wat is de invloed daarvan op dat ecosysteem? “Veel is nog onduidelijk”, vertelt Staatsbosbeheer-ecoloog Aaldrik Pot. “Iedere verandering in een..


Lees verder 30 mei 2023   1 week oud
Grutto's

In de Oostermeent bij Blaricum (NH) is recent een gebied speciaal ingericht voor weidevogels. Het sluit nu aan bij het belangrijke weidevogelkerngebied in de Eempolders van Utrecht. Zullen kemphanen en andere weidevogels De Kampen..


Lees verder 30 mei 2023   1 week oud

Archief