Natuurberichten

Pagina 4 van 1289 - 12886 Resultaten

heidevlinder IVN

Heivlinder onzichtbaar en struikkastanje bloeit...


Lees verder 3 augustus 2022   1 week oud
Beleef de Lente steenuil

Met 53 eieren, 35 uitgevlogen jongen en talloze bijzondere momenten was de oogst van vijf maanden Beleef de Lente weer indrukwekkend. Eind februari zette Vogelbescherming de camera’s aan. Sindsdien hebben zo’n 1,1 miljoen mensen..


Lees verder 2 augustus 2022   1 week oud
gewone koningsslang (Lampropeltis getula)

De Europese Unie voegt per 2 augustus 2022 22 soorten toe aan de Unielijst. Deze invasieve exoten zijn op de Unielijst geplaatst omdat ze in delen van de EU schade toebrengen aan de biodiversiteit of dat in de toekomst kunnen gaan..


Lees verder 2 augustus 2022   1 week oud
paardenbijter

Paardenbijter vliegt en wrattenbijter houdt zich gedeisd...


Lees verder 2 augustus 2022   1 week oud
De wolvin bezocht met name de provincies Drenthe, Overijssel en Gelderland

Er zijn drie wolvenwelpen gezien in de regio Zuidwest-Drenthe en Zuidoost-Fryslân. Dit blijkt uit de monitoring van wolvenactiviteit in het gebied. Dit is de eerste keer dat er welpen zijn geboren in dit territorium sinds de wolf..


Lees verder 1 augustus 2022   1 week oud
Bont zandoogje in de tuin

Vanaf maart is het bont zandoogje te zien, en na meerdere generaties kun je ze ook nog in november tegenkomen. Drie algemene zandoogjes hebben maar een generatie per jaar en zijn alleen in de zomer te zien: bruin zandoogje, oranje..


Lees verder 1 augustus 2022   1 week oud

Inheemse gebieden spelen een belangrijke rol in het behoud van de Amazone. De inheemse gemeenschappen – de beste beschermers van het bos die vaak al eeuwen verbonden zijn met hun land – bewaken deze gebieden goed. De afgelopen 35..


Lees verder 1 augustus 2022   1 week oud
Carduelis carduelis. Putter

Putter op ander dieet en grote kattenstaart in bloei...


Lees verder 1 augustus 2022   1 week oud
Trek van gnoes

Van een korte oversteek van bos naar bos tot wereldreizen van Noord- naar Zuidpool. Wilde dieren zijn constant in beweging. Soms trekken ze alleen, soms in grote groepen. Deze terugkerende bewegingen zijn van levensbelang. Ze..


Lees verder 31 juli 2022   1 week oud
Aziatische hoornaar op meeldauw van Dromedarisbladluis.

De Aziatische hoornaar is een invasieve exoot die in opmars is in Nederland. In opdracht van de Provincie Limburg wordt in een pilot ervaring opgedaan met het zo efficiënt mogelijk opsporen en verdelgen van nesten van deze..


Lees verder 31 juli 2022   1 week oud

Archief