Natuurberichten

Uitgever: FREE Nature

Pagina 8 van 13 - 130 Resultaten

De Staart, een ruig natuurgebied van 28 hectare in de Hoeksche Waard, blijft verrassen. In ruim tien jaar tijd heeft het zich onder invloed van natuurlijke begrazing van een kale akker ontwikkeld tot een soortenrijk gebied. Naast..


Lees verder 9 juni 2014   8 jaar oud

Bijzondere stroomdalflora als grote centaurie, beemdkroon, veldsalie en brede ereprijs staan volop in bloei, dit jaar ruim een maand eerder dan gemiddeld. In de uiterwaardgebieden waar FREE Nature actief is bloeien ze volop en..


Lees verder 26 mei 2014   8 jaar oud

Het Kaliwaalduin, een rivierduin in de Leeuwense Waard, groeit zienderogen. Omdat er afgelopen winter geen hoog water is langsgekomen blijft er maar één mogelijkheid over. De wind blaast het zand het duin op waar het wordt..


Lees verder 12 mei 2014   8 jaar oud

Zwart gekleurde Schotse Hooglanders lijken tegenwoordig een bijzonder verschijnsel, de roodbruine dieren zien we veel vaker en algemeen wordt dit als de standaard beschouwd. Toch was dit niet altijd het geval, tot ongeveer 1840..


Lees verder 28 april 2014   8 jaar oud

In de natuur is er geen betere tijd om geboren te worden dan nu in het voorjaar. Niet alleen begint het gras te groeien, het is nu ook nog eens op zijn lekkerst. Overal verschijnen veulens van konik of kalveren van Schotse..


Lees verder 14 april 2014   8 jaar oud

Van een echte winter was de afgelopen maanden nauwelijks sprake. Discussies over bijvoeren zijn er dan ook nauwelijks geweest. En hoewel er in de gebieden waar FREE Nature actief is voldoende voedsel aanwezig was, is het aantal..


Lees verder 17 maart 2014   8 jaar oud
Schotse Hooglander zonder klissen in natuurgebied de Staart

Elk najaar groeit de Grote klis in veel Nederlandse natuurgebieden. En elk jaar verspreiden de grote grazers deze plant door het hele gebied, met als gevolg vele klissen die van wapperende haren een vaste kluwen maken. Maar ook..


Lees verder 3 maart 2014   8 jaar oud
Eksters op de rug van een Schotse Hooglander stier

Tijdens het najaar en de winter zie je regelmatig eksters op de rug van een Schotse Hooglander op Galloway rund zitten. Iets waar beide dieren maar wat blij mee zijn. De ekster vervult dan namelijk de rol van ossenpikker en..


Lees verder 17 februari 2014   8 jaar oud

De koniks van FREE Nature leven in een natuurlijke kudde. In zo’n kudde worden veulens geboren en ontstaan vanzelf nieuwe familiegroepen. Ook verhuizen de dieren wel eens van leefgebied. Op 27 januari werden twee halfbroers na..


Lees verder 3 februari 2014   8 jaar oud

Wat een verschil met een jaar geleden. Meteo Consult meldde op 16 januari dat de temperatuur een jaar geleden maar liefst 26 graden lager was dan nu in 2014. Toch zegt dit voor de grote grazers niet heel veel. Een dikke..


Lees verder 20 januari 2014   8 jaar oud

Archief