Natuurberichten

Uitgever: Provincie Zuid-Holland

Deel deze pagina

Pagina 7 van 7 - 68 Resultaten

Scholekster in de stad

De scholekster is een weidevogel maar voelt zich steeds meer thuis in de stad. Het aantal scholeksters in Zuid-Holland dat hun nest maakt op gebouwen stijgt dit jaar naar ruim 8%. In de bebouwde kom zijn platte grintdaken en..


Lees verder 25 juli 2018   4 jaar oud
Werkster zandhommel Bombus veteranus

Sinds begin 2018 zijn vier projecten van start gegaan om het leefgebied van beschermde soorten in Zuid-Holland te versterken. Deze projecten focussen op veertig aansprekende en zeldzame ‘icoonsoorten’. Zo werken boeren en..


Lees verder 11 juli 2018   4 jaar oud
Buijtenland van Rhoon, rondweg Rhoon, wind, vogels, akker, akkernatuur, natuurinclusieve landbouw

In het Buijtenland van Rhoon, een poldergebied bij Rotterdam, komt extra ruimte voor natuur en recreatie. Er zijn plannen voor wandel-, fiets- en vaarroutes. Lokale boeren gaan laten zien hoe zij het gebied onderhouden en hun..


Lees verder 4 juli 2018   4 jaar oud

Een gezonde leefomgeving en een aantrekkelijk vestigingsklimaat in Zuid-Holland: met deze visie voor ogen slaan overheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties de handen ineen om Zuid-Holland te vergroenen. Op 22 juni vond..


Lees verder 27 juni 2018   4 jaar oud
duinen, Hollandse duinen, nationale parken

De provincie Zuid-Holland is onlangs partner geworden van Nature Today. In deze dichtstbevolkte provincie van ons land is verrassend veel groen en water te vinden. De provincie zet zich in voor een goede toegankelijkheid van..


Lees verder 13 juni 2018   4 jaar oud
Tiny Forest Delf Harnaschpolder

Een Tiny Forest is een minibos ongeveer ter grootte van een tennisveld. IVN ontving 1,85 miljoen euro van de Postcodeloterij om honderd Tiny Forests te realiseren. Om dit doel te bereiken zoekt IVN 24 partnerships met gemeenten...


Lees verder 8 juni 2018   4 jaar oud
Oranjetipje

De laatste jaren stijgt het aantal populaties van het oranjetipje in de Randstad, met name in de recreatiegebieden. De afgelopen weken zijn veel waarnemingen gedaan. Lange tijd was deze soort verdwenen in een groot deel van..


Lees verder 30 mei 2018   4 jaar oud
De Zandmotor in juli 2011

In 2011 legden Rijkswaterstaat en de provincie Zuid-Holland de Zandmotor aan voor de kust tussen Monster en Kijkduin. De Zandmotor is een opgespoten landtong die onze kust beschermt en die inmiddels een thuis is voor veel dieren...


Lees verder 25 mei 2018   4 jaar oud

Archief