Natuurberichten

Uitgever: Provincie Noord-Brabant

Gezonde natuur zorgt voor een rijk Brabants landschap om in te wonen, werken en recreëren. De provincie verbindt daarom natuurgebieden met elkaar, herstelt oude landschappen en legt nieuwe natuur aan. Ook stimuleert ze duurzaam gebruik van de leefomgeving en stelt regels op. Dit om het Brabantse milieu schoon en gezond te houden en voor een duurzame waterhuishouding; zo kunnen verdroging en wateroverlast opgevangen worden.

Pagina 5 van 18 - 172 Resultaten

sprookjesbos eekhoorn - lead

Het was zomaar een idee, maar sinds deze week gebeurt het werkelijk in het Leenderbos: medewerkers van de Efteling helpen boswachters met het beheer van de Brabantse natuur. “Zorg voor een natuurlijke omgeving zit bij de Efteling..


Lees verder 22 maart 2021   3 jaar oud
Groene Helden Soetens en Vervoort - eenmalig gebruik

Tien jaar nadat-ie bijna uit Brabant was verdwenen, is de boomkikker weer bezig aan een opmars. Dat is mede de verdienste van Jeanne Soetens en Bert Vervoort. Als vrijwilligers helpen zij mee met het tellen en lokaliseren van de..


Lees verder 15 maart 2021   3 jaar oud
BMF_Plan Boom, jonge boompjes

In de provincie Noord-Brabant begint de lente dit jaar met 40.000 bomen extra. Als onderdeel van de campagne Plan Boom hebben vrijwilligers namens IVN-Brabant, Brabants Landschap en de Brabantse Milieufederatie de afgelopen weken..


Lees verder 8 maart 2021   3 jaar oud
Bever

Nog even en ook in Eindhoven regelen de bevers het waterpeil in de rivieren de Dommel en de Tongelreep. Bevers bouwen dammen die werken als stuwen waarmee ze de hoogte van de waterstand regelen. Midden in de stad zijn de dieren..


Lees verder 1 maart 2021   3 jaar oud
Chillen in de Duinen - eenmalig gebruik

Door de coronamaatregelen bezoeken ook jongeren vaker een natuurgebied. Dat blijkt uit onderzoek van studenten van Breda University of Applied Sciences in opdracht van Van Gogh Nationaal Park. Ruim 46 procent van jongeren tussen..


Lees verder 22 februari 2021   3 jaar oud
Moeierboom winterverlichting Etten-Leur boom jaar 2020

In oktober vorig jaar werd hij uitverkozen tot de mooiste boom van Nederland in 2020. Nu dingt hij mee in de Europese verkiezing tot de mooiste boom van Europa: de Moeierboom op de Markt in Etten-Leur. Om uitverkoren te worden,..


Lees verder 18 februari 2021   3 jaar oud
Groene Held Ruud van Cuijk - eenmalig gebruik

Geef Ruud van Cuijk een hint en hij praat honderduit over wat hij meemaakt tijdens zijn bijna dagelijkse tochten langs bos en veld. Maar de lijst met werkzaamheden voor met name de natuurvereniging in zijn woonplaats Reusel is dan..


Lees verder 15 februari 2021   3 jaar oud
De Hilver watergreppel zomer - eenmalig gebruik

Het water in de grote rivieren is afgelopen dagen flink gestegen door regen en smeltwater, en op veel plekken zijn de uiterwaarden ondergelopen. Dit is het goede moment voor natuurorganisaties om water in hun gebieden vast te gaan..


Lees verder 8 februari 2021   3 jaar oud
gele hommelroofvlieg kijkt uit over insectentuin - eenmalig gebruik

“Zie je een ooievaar langs de snelweg, dan weet je dat het nabijgelegen gebied duurzaam wordt onderhouden. Een ooievaar landt waar kikkers zijn. En die zijn er alleen als er eten is, zoals muggen, vliegjes, motjes, libellen. De..


Lees verder 1 februari 2021   3 jaar oud
Hans Volmer brug - eenmalig gebruik

Hans Volmer is een laatbloeier. Tenminste, als het gaat om zijn inzet als natuurvrijwilliger. Maar in de tien jaar die de 71-jarige Boxtelaar nu actief is voor de plaatselijke natuurwerkgroep, heeft hij zijn sporen ruim verdiend...


Lees verder 25 januari 2021   3 jaar oud

Archief