Natuurberichten

Uitgever: Ecomare

Deel deze pagina

Pagina 6 van 16 - 153 Resultaten

Door haar rode ‘kleurspoeling’ was het patroon van de rui bij Annie extra goed te zien

De grijze zeehonden zijn in de rui. Dat merk je niet alleen bij onze grijze zeehonden Bram, Annie en Fokje bij Ecomare, maar ook bij wilde zeehonden in de Waddenzee en de Noordzee. Tijdens het verharen liggen ze zo veel mogelijk..


Lees verder 9 april 2015   7 jaar oud

Hoe kan het dat we zo veel weten over kanoetstrandlopers, terwijl ze alleen maar in Nederland zijn buiten het broedseizoen? Dat komt door uitgebreid onderzoek te verrichten, waar het ringen en vervolgens het volgen van de vogels..


Lees verder 3 april 2015   7 jaar oud
Closeup botje

Het is duidelijk een teenkootje van een paard, maar wel erg klein. Zou het van een ezel zijn? Conservator Arthur Oosterbaan dacht dat hij misschien wel het oudste ezelbotje van Texel had gevonden, op een koude zondagochtend op het..


Lees verder 26 maart 2015   7 jaar oud

Het is een zeldzaam exemplaar. Dit grote roggenei werd door de enthousiaste strandspeurder Ruud Blok gevonden op de Hors, het meest zuidelijke strand van Texel. Het is van een blonde rog, een roggensoort die zeldzaam is in de..


Lees verder 19 maart 2015   7 jaar oud
Volwassen Jan-van-gent (Foto Oscar Bos)

Een bijzondere ontdekking! Zeevogelonderzoeker Kees Camphuysen was stomverbaasd toen hij een vogelring vond in de maag van een Jan-van-gent. Dat gebeurde twee weken geleden, tijdens een snijdemonstratie op het Koninklijk..


Lees verder 12 maart 2015   7 jaar oud
Voor eenmalig gebruik, Miniacina miniacea

Het lijkt op een rood koraalachtig waaiertje. Maar dit sierlijke verschijnsel is een foraminifeer, een eencellig organisme met een kalkskelet. Het heet Miniacina miniacea. Fotograaf en Ecomare-medewerkster Sytske Dijksen vond het..


Lees verder 5 maart 2015   7 jaar oud

Zijn naam geeft niet aan hoe bijzonder deze schelp is. Vindster mevrouw Kenselaar had een sterk vermoeden, en dat was het ook. Terwijl hij veel weg heeft van een kokkel is een zwinkokkel een heel ander dier. Hij is niet eens..


Lees verder 19 februari 2015   7 jaar oud

Nee, geen karakter uit Star Wars. G3BGGW is een drieteenstrandloper die in mei 2013 op IJsland is geringd. Hij is helaas op 1 februari 2015 dood gevonden langs de weg naar strandpaal 9 op Texel. Wat deze vogel zo bijzonder maakt..


Lees verder 12 februari 2015   7 jaar oud

Ergens in de zee rond Texel zwemmen zevenenzestig jonge haaitjes. Het bewijs: grote kluwens met in totaal 67 lege eikapsels die op het strand van de Hors zijn aangespoeld. Vaak is dit het beste bewijs dat een diersoort er is, ook..


Lees verder 5 februari 2015   7 jaar oud

In de Noordzee leven zeemonsters! Maanvissen, haringkoningen, reuzenhaaien, potvissen, rode haarkwallen. Ze komen hier allemaal voor, ook al is het soms per ongeluk. Soms spoelen ze aan op Texel. In de expositie van Ecomare kun je..


Lees verder 30 januari 2015   7 jaar oud

Archief