Natuurberichten

Uitgever: Stichting IFAW

IFAW is een wereldwijde organisatie, actief in ruim veertig landen, die helpt om mensen en dieren in balans te laten leven. We redden dieren, rehabiliteren ze en laten ze weer vrij in de natuur. Ook beschermen we hun natuurlijke leefomgeving. Samen met gemeenschappen, NGO’s, overheden en bedrijven zoeken we innovatieve oplossingen zodat alle diersoorten kunnen floreren. Hoe we dat doen? Check ifaw.org.

Pagina 3 van 11 - 106 Resultaten

Grazende wrattenzwijnen in een door droogte getroffen gebied in Somaliland.

De oostelijke en centrale regio's van de grote Hoorn van Afrika kampen met de langste en ernstigste droogte in Oost-Afrika in veertig jaar. Volgens de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) is dit het vierde opeenvolgende..


Lees verder 28 januari 2023   1 jaar oud
Een wilde neushoorn verkent een waterpoel in Kaziranga National Park in India

Assam in India, waar de grootste populatie eenhoornige neushoorns ter wereld leeft, telt vandaag de dag bijna 2.900 dieren. De soort was ooit wijdverspreid in de hele noordelijke regio, maar werd begin jaren 90 door stroperij aan..


Lees verder 21 januari 2023   1 jaar oud
Baby wombat kijkt voorzichtig naar buiten vanuit een hok.

Er wordt een toevloed van ontheemde, gewonde en verweesde wilde dieren verwacht in West-Australië door catastrofale overstromingen. Dieren die holen en tunnels graven, zoals wombats, zijn extreem kwetsbaar voor overstromingen: hun..


Lees verder 15 januari 2023   1 jaar oud
Leeuwenwelpjes gered uit de oorlog in Oekraïne worden tijdelijk verzorgd in Poznań Zoo.

Oekraïne heeft veel particuliere dierentuinen en andere privé-eigenaren die illegaal wilde dieren fokken voor de nationale en internationale handel in exotische huisdieren. Vier leeuwenwelpen en een luipaardwelp zijn gered uit..


Lees verder 31 december 2022   1 jaar oud
Een zeeschildpad zwemt door het Great Barrier Reef, Queensland, Australië.

Tijdens de 15e Conferentie van de Partijen (CoP15) van het Verdrag inzake Biologische Diversiteit van de Verenigde Naties, zijn de partijen een wereldwijd kader voor biodiversiteit overeengekomen, dat doelen stelt voor..


Lees verder 24 december 2022   1 jaar oud
Een noordelijke oehoe is klaar om te worden vrijgelaten na rehabilitatie in het Beijing Raptor Rescue Center.

Nu 2022 ten einde loopt, kijken we bij IFAW terug op de meest bijzondere manieren waarop we dit jaar dieren hebben geholpen. Dit is onze top 10 van acties voor het behoud, de redding en de bescherming van individuele dieren, hele..


Lees verder 17 december 2022   1 jaar oud
Een jaguar loopt de jungle van Mexico in.

Jaguars leven in de tropische regenwouden en wetlands van Midden- en Zuid-Amerika. Het zijn de grootste katten van deze regio. Helaas blijft de populatie jaguars afnemen. Hun leefgebied wordt in rap tempo kleiner door voortdurende..


Lees verder 10 december 2022   1 jaar oud
Witgevlekte glaskikker (Sachatamia albomaculata) op een blad

Glaskikkers worden steeds populairder in de internationale handel in exotische huisdieren. Ze worden verborgen meegenomen met andere dieren die van Midden-Amerika naar Europa worden vervoerd. Uit Amerikaanse importcijfers blijkt..


Lees verder 26 november 2022   1 jaar oud
Een requiemhaai zwemt onder water in de oceaan bij Zuid-Afrika.

Wereldwijd hebben regeringen een baanbrekend besluit genomen dat het tij belooft te keren voor het behoud van haaien. De voorstellen om bijna honderd soorten haaien en roggen beter te beschermen, zijn aangenomen tijdens de..


Lees verder 19 november 2022   1 jaar oud
Glaskikker van de soort Sachatamia albomaculata op een blad

Over de hele wereld worden dieren gevangen door handelaren in wilde dieren, over internationale grenzen gesmokkeld en vervolgens verkocht als exotische huisdieren. Vooral op de Europese en Noord-Amerikaanse markten. EU-burgers..


Lees verder 12 november 2022   1 jaar oud

Archief