Natuurberichten

Uitgever: Stichting IFAW

IFAW is een wereldwijde organisatie, actief in ruim veertig landen, die helpt om mensen en dieren in balans te laten leven. We redden dieren, rehabiliteren ze en laten ze weer vrij in de natuur. Ook beschermen we hun natuurlijke leefomgeving. Samen met gemeenschappen, NGO’s, overheden en bedrijven zoeken we innovatieve oplossingen zodat alle diersoorten kunnen floreren. Hoe we dat doen? Check ifaw.org.

Pagina 7 van 11 - 106 Resultaten

Dierenhulporganisaties gaan samenwerken om in Nederland hulp te bieden aan dieren die slachtoffer zijn van de oorlog in Oekraïne...


Lees verder 5 maart 2022   2 jaar oud
Een boomklimmende leeuw op een boomtak in Queen Elizabeth National Park.

'De zon heeft de horizon nog niet bereikt en de savanne is gehuld in het donker en schaduwen. Ik kan mijn ongeduld niet meer bedwingen en start het terreinvoertuig. Met koplampen die het pad voor me nauwelijks verlichten, ga ik op..


Lees verder 19 februari 2022   2 jaar oud
Koala in rehabilitatie bij Friends of the Koala in East Lismore, Nieuw-Zuid-Wales

De koala krijgt vanaf heden de status Bedreigde diersoort. De Australische minister van Milieu heeft vrijdag 11 februari erkend dat koala’s met ernstige en onmiddellijke bedreigingen te maken hebben. Het besluit is genomen in..


Lees verder 12 februari 2022   2 jaar oud
Neushoorn Ganga en haar kalf Peter

Vijfentwintig jaar geleden was de Indische neushoorn in Manas Nationaal Park in India volledig uitgestorven. Nu leven er 54 neushoorns in het park en zijn er in het wild al de eerste kalfjes geboren. ..


Lees verder 5 februari 2022   2 jaar oud
Gestrande potvis

Rederij MSC heeft als eerste rederij besloten haar schepen aan de westkust van Griekenland een andere route te laten varen om het risico op botsingen met bedreigde potvissen in de Middellandse Zee te verkleinen. Dit is het..


Lees verder 29 januari 2022   2 jaar oud
koala's Buzz en Woody bij Mosswood Wildlife Center

Nu onze planeet met het massaal uitsterven van soorten en met een wereldwijde biodiversiteitscrisis wordt geconfronteerd, is elk individueel dier van belang. We hebben een overzicht gemaakt van de beste reddingsverhalen van 2021..


Lees verder 22 januari 2022   2 jaar oud
Verbranding van meer dan 100 ton ivoor in Nairobi, Kenia in 2016. Een van de grootste ivoorverbrandingen in de geschiedenis.

James Isiche, Regionaal Directeur voor Oost-Afrika bij IFAW, meldt vanuit het veld wat we doen om wilde dieren zoals olifanten te beschermen en hoe het staat met ons initiatief 'Room to Roam' – de ruimte die we dieren geven om..


Lees verder 15 januari 2022   2 jaar oud
Collage van inzendingen WWD internationale kunstwedstrijd voor de jeugd

In het kader van World Wildlife Day 2022 houdt IFAW voor de vierde keer een internationale kunstwedstrijd voor de jeugd. Deze wedstrijd wordt georganiseerd in samenwerking met het secretariaat van de Conventie Inzake de..


Lees verder 8 januari 2022   2 jaar oud
Een jaguar klimt uit een put, nadat gemeenschapsleden zichzelf in veiligheid brachten en de boomstammen van de put verwijderden.

Een jaguar en een hond die in Mexico samen in een put waren gevallen, hebben beide een tweede kans gekregen. Ze zijn gered en de jaguar is weer in de jungle vrijgelaten...


Lees verder 25 december 2021   2 jaar oud
Olifanten in Amboseli, Kenia

Wist je dat in Europa nog gehandeld wordt in ivoor en dat we een van de grootste exporteurs zijn van zogenaamd legaal ivoor? Europeanen zijn medeverantwoordelijk voor het afschieten van miljoenen olifanten, met name in de..


Lees verder 18 december 2021   2 jaar oud

Archief