Natuurberichten

Uitgever: Stichting IFAW

IFAW is een wereldwijde organisatie, actief in ruim veertig landen, die helpt om mensen en dieren in balans te laten leven. We redden dieren, rehabiliteren ze en laten ze weer vrij in de natuur. Ook beschermen we hun natuurlijke leefomgeving. Samen met gemeenschappen, NGO’s, overheden en bedrijven zoeken we innovatieve oplossingen zodat alle diersoorten kunnen floreren. Hoe we dat doen? Check ifaw.org.

Pagina 7 van 11 - 101 Resultaten

koala's Buzz en Woody bij Mosswood Wildlife Center

Nu onze planeet met het massaal uitsterven van soorten en met een wereldwijde biodiversiteitscrisis wordt geconfronteerd, is elk individueel dier van belang. We hebben een overzicht gemaakt van de beste reddingsverhalen van 2021..


Lees verder 22 januari 2022   1 jaar oud
Verbranding van meer dan 100 ton ivoor in Nairobi, Kenia in 2016. Een van de grootste ivoorverbrandingen in de geschiedenis.

James Isiche, Regionaal Directeur voor Oost-Afrika bij IFAW, meldt vanuit het veld wat we doen om wilde dieren zoals olifanten te beschermen en hoe het staat met ons initiatief 'Room to Roam' – de ruimte die we dieren geven om..


Lees verder 15 januari 2022   1 jaar oud
Collage van inzendingen WWD internationale kunstwedstrijd voor de jeugd

In het kader van World Wildlife Day 2022 houdt IFAW voor de vierde keer een internationale kunstwedstrijd voor de jeugd. Deze wedstrijd wordt georganiseerd in samenwerking met het secretariaat van de Conventie Inzake de..


Lees verder 8 januari 2022   1 jaar oud
Een jaguar klimt uit een put, nadat gemeenschapsleden zichzelf in veiligheid brachten en de boomstammen van de put verwijderden.

Een jaguar en een hond die in Mexico samen in een put waren gevallen, hebben beide een tweede kans gekregen. Ze zijn gered en de jaguar is weer in de jungle vrijgelaten...


Lees verder 25 december 2021   1 jaar oud
Olifanten in Amboseli, Kenia

Wist je dat in Europa nog gehandeld wordt in ivoor en dat we een van de grootste exporteurs zijn van zogenaamd legaal ivoor? Europeanen zijn medeverantwoordelijk voor het afschieten van miljoenen olifanten, met name in de..


Lees verder 18 december 2021   1 jaar oud
Vinvis in de Ligurische Zee

Vinvissen zijn onlangs door de IUCN op de Lijst van bedreigde diersoorten geplaatst. Het aantal vinvissen in de Middellandse Zee wordt geschat op minder dan 1.800 volwassen dieren en de verwachting is dat dit aantal nog verder..


Lees verder 11 december 2021   1 jaar oud
bultrug met kalf

Oliegigant Shell begint een seismisch onderzoek voor de kust van Zuid-Afrika. Maandenlang zullen luchtdrukkanonnen elke tien seconden geluidsgolven onder water afvuren. IFAW en andere natuurbeschermers hebben hier bezwaar tegen..


Lees verder 4 december 2021   1 jaar oud
Aziatische olifant in Yunnan, China.

De olifant is een sleutelsoort: hij speelt een grote rol in de natuur. Als olifanten verdwijnen uit een bepaald gebied, wijzigt het ecosysteem daar drastisch of verdwijnt het zelfs. Olifanten hebben dus veel impact. Wist je..


Lees verder 27 november 2021   1 jaar oud
In 2014 coördineerde IFAW een inbeslagname van wilde dieren in New York, waarbij tijgers, leeuwen, beren en wolven betrokken waren

Sinds deze week is Tiger King 2 in première gegaan op Netflix, het vervolg op de documentairereeks 'Tiger King: Murder, Mayham and Madness' die in maart 2020 wereldwijd bekend werd. Ook dit vervolg geeft een inkijkje in de bizarre..


Lees verder 20 november 2021   1 jaar oud
Noordse vinvis

Dit weekend keert de Japanse walvisvloot weer terug naar land met 25 gedode, bedreigde Noordse vinvissen aan boord. Natuurbeschermers hebben verklaard dat het doden van deze bedreigde walvissen onhoudbaar en niet te verdedigen is...


Lees verder 13 november 2021   1 jaar oud

Archief