Natuurberichten

Uitgever: Stichting IFAW

IFAW is een wereldwijde organisatie, actief in ruim veertig landen, die helpt om mensen en dieren in balans te laten leven. We redden dieren, rehabiliteren ze en laten ze weer vrij in de natuur. Ook beschermen we hun natuurlijke leefomgeving. Samen met gemeenschappen, NGO’s, overheden en bedrijven zoeken we innovatieve oplossingen zodat alle diersoorten kunnen floreren. Hoe we dat doen? Check ifaw.org.

Pagina 9 van 11 - 101 Resultaten

De douane in Hong Kong onderschept en confisqueert 790 kg gesmokkeld ivoor uit Angola dat bestemd was voor Cambodja in 2014

Waar denk je als eerste aan bij olifanten? Aan hun enorme oren of hun lange slurf? Of misschien wel aan hun iconische ivoren slagtanden, waardoor ze er zo indrukwekkend uitzien. Waarom is dit ivoor zo waardevol en hoe kunnen we de..


Lees verder 30 augustus 2021   1 jaar oud
wolf in Nederland

Het is niemand ontgaan: de wolf is terug in Nederland. Dat is zeer bijzonder, aangezien de wolf 150 jaar geleden uit Nederland verdween. In februari volgend jaar komt de opzienbarende natuurfilm WOLF uit in de bioscoop en het..


Lees verder 21 augustus 2021   1 jaar oud
Een berberaap in zijn kenmerkende leefgebied: cederbossen van het Atlasgebergte in Ifrane National Park.

Twintig jaar geleden zag ik voor het eerst een berberaap. Een jongvolwassen mannetje, Rizzly genaamd. Daarvoor had ik nog nooit van de soort gehoord. Ik wist überhaupt niet dat er, naast Homo sapiens, primaten leven in..


Lees verder 14 augustus 2021   1 jaar oud
Een jaguar in zijn natuurlijke leefgebied

Waar de missie exact naartoe gaat blijft nog geheim, maar binnenkort vertrekken de Nederlandse speurhonden Bruce en Boris naar Zuid-Amerika. Ze zijn getraind in het opsporen van jaguarproducten, en zullen daar helpen in de strijd..


Lees verder 7 augustus 2021   1 jaar oud
Rangers van Team Lioness op patrouille in Amboseli, Kenia

Vandaag is het World Ranger Day, een dag om waardering te uiten voor wildlife rangers wereldwijd. Je moet sterk in je schoenen staan als IFAW Wildlife Ranger. Deze dappere mannen en vrouwen staan in de frontlinie om wilde dieren..


Lees verder 31 juli 2021   1 jaar oud
Saber, van Carolina Tiger Rescue. Saber lijdt aan scheelzien (onjuist uitgelijnde ogen). Scheelzien is niet het resultaat van inteelt, maar is een eigenschap die genetisch is gekoppeld aan het recessieve

Witte tijgers zijn schitterende dieren, maar achter hun prachtige uiterlijk schuilt een vreselijk verhaal van mishandeling, doorfokken en inteelt...


Lees verder 24 juli 2021   1 jaar oud
Ember, een geredde koala, op een boomtak in haar verblijf bij IFAW-partner Friends of the Koala

In de nasleep van de Black Summer-bosbranden heeft het International Fund for Animal Welfare in Oost-Australië een aantal belangrijke projecten opgestart. Deze richten zich op rehabilitatie van wilde dieren en herstel van hun..


Lees verder 18 juli 2021   1 jaar oud
Een giraf bij zonsopkomst in Amboseli National Park, Kenia.

Is de giraf een bedreigde diersoort? Dat is een ingewikkeld verhaal. Er leven nog ongeveer 68.000 giraffen in het wild. Het aantal giraffen is in de laatste dertig jaar dramatisch afgenomen – met maar liefst veertig procent. Dit..


Lees verder 10 juli 2021   1 jaar oud
Cupid

In het noorden van Nieuw-Zuid-Wales in Australië werd eind mei een koala gered, nadat ze gedesoriënteerd aan de kant van de weg was aangetroffen. Het bleek om een koalamoeder te gaan met een jong in haar buidel. De koala's werden..


Lees verder 3 juli 2021   1 jaar oud
Walvis scheidt zeer voedingsrijke ontlasting uit.

Iedereen poept: wormen, koeien, mensen... Poepen hoort bij het leven. Weet jij welke ontlasting belangrijker is dan andere? Van alle ontlasting die wordt geproduceerd op onze aardbol is walvispoep zonder meer het belangrijkst, en..


Lees verder 26 juni 2021   1 jaar oud

Archief