Natuurberichten

Uitgever: Stichting IFAW

IFAW is een wereldwijde organisatie, actief in ruim veertig landen, die helpt om mensen en dieren in balans te laten leven. We redden dieren, rehabiliteren ze en laten ze weer vrij in de natuur. Ook beschermen we hun natuurlijke leefomgeving. Samen met gemeenschappen, NGO’s, overheden en bedrijven zoeken we innovatieve oplossingen zodat alle diersoorten kunnen floreren. Hoe we dat doen? Check ifaw.org.

Pagina 9 van 11 - 106 Resultaten

Een groep gewone dolfijnen zwemt onder water voor de kust van de Azoren, een groep Portugese eilanden.

Dit is een walvis! Nee, een dolfijn! Misschien is deze vraag nog nooit bij je opgekomen, maar zijn dolfijnen walvissen? We stellen ons bij een dolfijn en een walvis twee heel verschillend uitziende dieren voor. En misschien denk..


Lees verder 2 oktober 2021   2 jaar oud
Verbranding van neushoorn-hoorn in Assam, India

De regering van de staat Assam in India heeft onlangs bijna 2.500 hoorns van neushoorns verbrand. Dit is de grootste voorraad neushoornhoorns ooit, waarvan het merendeel in beslag is genomen door stroperij en illegale handel...


Lees verder 25 september 2021   2 jaar oud
Een leeuw rust uit op een omgevallen boom in het Lewa Wildlife Conservancy in Kenia.

Van de ocelot tot de imposante leeuw, wilde katachtigen behoren tot de meest fascinerende dieren op onze planeet. Er zijn ruim 36 verschillende soorten wilde katachtigen en sommige zijn zeker niet voor de poes! Die springen eruit..


Lees verder 18 september 2021   2 jaar oud
Eunice Mantei, ranger van IFAW's Team Lioness

IFAW's Team Lioness bestaat uit acht jonge vrouwen die als rangers de wilde dieren in het UNESCO Biosphere Reserve Amboseli in Kenia beschermen. De vrouwen behoren tot de Masai-gemeenschap in Kenia die van oudsher een zeer..


Lees verder 11 september 2021   2 jaar oud
Sonic, speurhond van IFAW, zoekt naar zijn beloning in een kastje

Sonic is een van de honden die is uitgekozen om deel uit te maken van het speurhondenteam van het International Fund for Animal Welfare (IFAW). Hij zal zijn uitzonderlijke reukvermogen gebruiken om ons te helpen producten van..


Lees verder 4 september 2021   2 jaar oud
De douane in Hong Kong onderschept en confisqueert 790 kg gesmokkeld ivoor uit Angola dat bestemd was voor Cambodja in 2014

Waar denk je als eerste aan bij olifanten? Aan hun enorme oren of hun lange slurf? Of misschien wel aan hun iconische ivoren slagtanden, waardoor ze er zo indrukwekkend uitzien. Waarom is dit ivoor zo waardevol en hoe kunnen we de..


Lees verder 30 augustus 2021   2 jaar oud
wolf in Nederland

Het is niemand ontgaan: de wolf is terug in Nederland. Dat is zeer bijzonder, aangezien de wolf 150 jaar geleden uit Nederland verdween. In februari volgend jaar komt de opzienbarende natuurfilm WOLF uit in de bioscoop en het..


Lees verder 21 augustus 2021   2 jaar oud
Een berberaap in zijn kenmerkende leefgebied: cederbossen van het Atlasgebergte in Ifrane National Park.

Twintig jaar geleden zag ik voor het eerst een berberaap. Een jongvolwassen mannetje, Rizzly genaamd. Daarvoor had ik nog nooit van de soort gehoord. Ik wist überhaupt niet dat er, naast Homo sapiens, primaten leven in..


Lees verder 14 augustus 2021   2 jaar oud
Een jaguar in zijn natuurlijke leefgebied

Waar de missie exact naartoe gaat blijft nog geheim, maar binnenkort vertrekken de Nederlandse speurhonden Bruce en Boris naar Zuid-Amerika. Ze zijn getraind in het opsporen van jaguarproducten, en zullen daar helpen in de strijd..


Lees verder 7 augustus 2021   2 jaar oud
Rangers van Team Lioness op patrouille in Amboseli, Kenia

Vandaag is het World Ranger Day, een dag om waardering te uiten voor wildlife rangers wereldwijd. Je moet sterk in je schoenen staan als IFAW Wildlife Ranger. Deze dappere mannen en vrouwen staan in de frontlinie om wilde dieren..


Lees verder 31 juli 2021   2 jaar oud

Archief