Natuurberichten

Uitgever: Vogelbescherming Nederland

Vogelbescherming Nederland komt op voor in het wild levende vogels en hun leefgebieden. In Nederland en wereldwijd. Samen met mensen die bescherming van vogels en natuur belangrijk vinden. Zo dragen we bij aan het behoud van de natuur en aan een leefbare wereld.
Deel deze pagina

Pagina 2 van 80 - 800 Resultaten

Steenuil jongen

Met eigen ogen zien hoe jonge vogels hun ouders leren kennen en een band vormen: de camera’s van 'Beleef de Lente' maken dit wonder mogelijk. Maar de pimpelmeesjes zijn al uitgevlogen en de zeearenden staan ook op het punt. Hoe..


Lees verder 19 juli 2022   2 mnd oud
Dwergstern

Recreatie heeft op veel plaatsen ingrijpende gevolgen voor vogels. Dat blijkt uit een overzicht van alle beschikbare internationale literatuur. De verstoring treft niet alleen individuele vogels maar ook lokale populaties...


Lees verder 12 juli 2022   2 mnd oud
Eenmalig gebruikt!

Met slimme ingrepen je erf natuurrijker maken, dat kan enorm veel betekenen voor vogels. Het Brabantse project ErvenPlus heeft de afgelopen jaren laten zien hoe je door het vergroenen van boerenerven de vogelstand een flinke..


Lees verder 5 juli 2022   2 mnd oud
Vogelgriep grote sterns Texel

De vogelgriep, die al enkele weken door broedkolonies van diverse vogelsoorten raast, heeft gezorgd voor massale sterfte onder grote sterns. Verschillende kolonies zijn nu weggevaagd, waaronder die in De Petten op Texel, de..


Lees verder 28 juni 2022   3 mnd oud
Dodaars

Het broedseizoen is in volle gang en veel vogels hebben inmiddels jongen. In dit bericht worden een paar indrukwekkende, ontroerende of vieze voorbeelden uitgelicht van de offers die vogelouders in deze periode brengen voor hun..


Lees verder 21 juni 2022   3 mnd oud
Koolmees

De stikstofuitstoot moet omlaag, zegt het kabinet, en daardoor is nu het hele land in rep en roer. Snapt u hoe het precies zit met stikstof en wat het probleem eigenlijk is? Is het alleen ongezond voor de natuur, of ook voor..


Lees verder 15 juni 2022   3 mnd oud
Eenmalig gebruikt

Melkveehouder Klaas de Lange uit het Overijsselse dorp Nederland heeft vandaag uit handen van Vogelbescherming Nederland de Gouden Grutto ontvangen. De Lange kreeg de prijs vanwege zijn niet-aflatende inspanningen om met zijn..


Lees verder 14 juni 2022   3 mnd oud
Kluut

De camera’s van Beleef de Lente, een initiatief van Vogelbescherming Nederland, staan weer aan op het vis- en vogeleiland Bliek. Dit jaar kunnen we voor de tweede keer via de webcams genieten van de vele kustbroedvogels op het..


Lees verder 6 juni 2022   3 mnd oud
Biologische landbouw

Met supermarkt PLUS en cateraar Albron heeft de weidevogelvriendelijke zuivel twee invloedrijke supporters binnengehaald. “We naderen nu echt een kritische drempel”, denkt Piet Spoorenberg van Vogelbescherming Nederland. “Nu..


Lees verder 31 mei 2022   4 mnd oud
Scholeksters Terschelling

Met een grondige analyse van alle plekken waar wadvogels bij hoogwater schuilen, hebben biologen namens Vogelbescherming Nederland gekeken waar de belangrijkste knelpunten zitten. “Dit biedt concrete handvatten om wadvogels meer..


Lees verder 24 mei 2022   4 mnd oud

Archief