Natuurberichten

Uitgever: WWF Nederland

Het Wereld Natuur Fonds werkt aan bescherming en herstel van onmisbare natuur. Ver weg en dichtbij huis. Van de regenwouden in Brazilië tot de Noordzee in Nederland en van de panda tot de grutto. We pakken bedreigingen aan zoals overbevissing, ontbossing en de handel in bedreigde dieren en zoeken naar oplossingen. Wereldwijd verbinden we mensen, bedrijven en overheden die samen iets voor de natuur willen doen. Want als we goed voor de natuur zorgen, zorgt de natuur goed voor ons. Be one with nature.

Pagina 6 van 32 - 316 Resultaten

Nederlandse heide bij zonsondergang.

De natuur in Europa en zeker in Nederland staat onder zware druk. Gelukkig is de Europese Commissie bezig met een Natuurherstelwet. De voorgestelde wet zorgt vooral voor een verbetering van ecosystemen die koolstof kunnen..


Lees verder 30 juni 2023   11 mnd oud

Momenteel is slechts 10 procent van de huishoudens op Bonaire aangesloten op centrale riolering. Dat percentage lijkt eindelijk te gaan toenemen. En dat is hard nodig om het koraal te beschermen. Hennyson Thielman, Ruimtelijke..


Lees verder 16 juni 2023   1 jaar oud
Rode vissen achter net

Drie van de grootste Nederlandse cateraars – Albron, Vermaat en Sodexo – hebben een World Oceans Deal met Wereld Natuur Fonds Nederland en Good Fish gesloten, dat betekent dat meer dan 50 procent van de Nederlandse cateraars in..


Lees verder 10 juni 2023   1 jaar oud
Een van de projecten die door INNO is gefinancierd. Het is een manier om vissen bij bedreigde koralen te helpen om zich beter voort te planten.

Het Wereld Natuur Fonds kennen we van grote internationale projecten. Maar wist je dat ze ook kleine initiatieven steunen? Het WWF INNO-fonds geeft twee keer per jaar subsidies aan Nederlandse stichtingen met een vernieuwend idee..


Lees verder 9 juni 2023   1 jaar oud
Ewijkse plaat, met een niet meestromende nevengeul

Hoogwaterveiligheid, bevaarbaarheid en natuur kunnen heel goed samengaan in het rivierengebied, maar beleidsregels van Rijkswaterstaat belemmeren dat. Dat is onnodig, slecht voor de natuur en verhindert het realiseren van de..


Lees verder 7 juni 2023   1 jaar oud
De Europese steur

Op vrijdag 2 juni worden 29 steuren van een jaar oud uitgezet in de Biesbosch. Prof. mr. Pieter van Vollenhoven zal bij deze uitzetting aanwezig zijn. Hiermee zwemt er na zeventig jaar afwezigheid weer jonge steur in de Nederlands..


Lees verder 26 mei 2023   1 jaar oud
Dario tigris

Een van kleur veranderende vis, een dikkeduimvleermuis, een giftige slang genoemd naar een Chinese mythologische godin, een orchidee die eruitziet als een muppet en een boomkikker met huid die lijkt op dik mos, dit zijn vijf van..


Lees verder 22 mei 2023   1 jaar oud
Bosbrand landbouwgrond, Brazilië.

In de eerste vier maanden van 2023 is in het Braziliaanse Amazonegebied 38 procent minder ontbost dan in dezelfde periode vorig jaar. In de savannes van de Cerrado is in dezelfde periode echter 17 procent méér natuur verwoest door..


Lees verder 12 mei 2023   1 jaar oud
Een dam in Roemenië.

In 2022 is een recordaantal van 325 dammen uit rivieren in 16 Europese landen verwijderd. Dat is een stijging van 36 procent vergeleken met 2021. Koploper is Spanje, gevolgd door Zweden en Frankrijk. Dit blijkt uit een nieuw..


Lees verder 8 mei 2023   1 jaar oud
President Lula erkent officieel zes nieuwe inheemse gebieden.

Reden voor een feestje, want maar liefst zes nieuwe inheemse gebieden in Brazilië zijn officieel erkend. President Luiz Inácio Lula de Silva maakte dit bekend tijdens de grootste samenkomst van inheemse mensen in Brazilië (Free..


Lees verder 5 mei 2023   1 jaar oud

Archief