Natuurberichten

Uitgever: Wereld Natuur Fonds

Het Wereld Natuur Fonds werkt aan bescherming en herstel van onmisbare natuur. Ver weg en dichtbij huis. Van de regenwouden in Brazilië tot de Noordzee in Nederland en van de panda tot de grutto. We pakken bedreigingen aan zoals overbevissing, ontbossing en de handel in bedreigde dieren en zoeken naar oplossingen. Wereldwijd verbinden we mensen, bedrijven en overheden die samen iets voor de natuur willen doen. Want als we goed voor de natuur zorgen, zorgt de natuur goed voor ons. Be one with nature.
Deel deze pagina

Pagina 6 van 18 - 174 Resultaten

Millingerwaard

De Europese Commissie is een publieksconsultatie gestart over een wet op het gebied van natuurherstel. Alle inwoners van de Europese Unie mogen hun mening geven over hoe deze wet eruit zou moeten zien. Dat is belangrijk, want het..


Lees verder 9 maart 2021   8 mnd oud
Zoetwatervissen - Tennessee Dace, Hiwassee River

Een derde van de zoetwatervissen wordt met uitsterven bedreigd, blijkt uit het 'vergeten vissen'-rapport dat is gepubliceerd door verschillende natuurorganisaties, waaronder het Wereld Natuur Fonds. De variatie aan soorten in zoet..


Lees verder 27 februari 2021   9 mnd oud
Potvis met plastic zak

Het is Wereld Walvis Dag! Walvissen zijn niet alleen indrukwekkende dieren, ze zijn ook belangrijk voor ons. Ze zorgen voor een gezonde zee, helpen tegen klimaatverandering en alleen al door naar ze te kijken, wordt er flink geld..


Lees verder 20 februari 2021   9 mnd oud
Burgemeester Michiel UitdeHaag

Toeristische gebieden dragen enorm bij aan de mondiale plasticvervuiling. Maar zij kunnen ook een belangrijke rol spelen bij de oplossing van dit wereldwijde probleem. Texel, inmiddels een internationale vakantiebestemming, wil..


Lees verder 20 februari 2021   9 mnd oud
Getijdenpark Rotterdam

In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen heeft onderzoeksbureau Ipsos de mening van Nederlanders gepeild over het thema ‘natuur in Nederland’. Uit de representatieve* enquête, in opdracht van het Wereld Natuur Fonds, blijkt..


Lees verder 12 februari 2021   9 mnd oud
Jaguar lead

WWF lanceerde op 3 februari de internationale #JaguarKing-campagne om 14 regeringen in Latijns-Amerika aan te sporen om hun belofte na te komen over de Jaguar Roadmap 2030 die in 2018 van kracht werd. Drie jaar na de toegezegde..


Lees verder 6 februari 2021   10 mnd oud
Twee witte neushoorns in Zuid-Afrika

In 2020 zijn er in Zuid-Afrika 394 neushoorns gedood om hun hoorn, een afname van 33  procent vergeleken met de 594 in 2019. Het is het zesde jaar op rij dat er minder neushoorns zijn gestroopt in het land. Hoewel dit welkom..


Lees verder 5 februari 2021   10 mnd oud

DCNA gaat, met steun van WWF-NL, onderzoek doen naar de levenscyclus en het voorkomen van grote trekkende haaien in het noordoostelijk Caribisch gebied. Naar aanleiding van twee recente gebeurtenissen zijn er speculaties dat het..


Lees verder 3 februari 2021   10 mnd oud

Honderdvijftig jaar geleden werd tussen Rotterdam en de Noordzee de Nieuwe Waterweg gegraven. De diepe riviermonding heeft ons veel gebracht: een goed bereikbare haven die internationaal concurreert met de andere wereldhavens...


Lees verder 1 februari 2021   10 mnd oud
Impressie Dubbele Dijken met wisselploders

Door eb en vloed weer toe te laten in een zogeheten ‘wisselpolder’ tussen twee dijken, kan de verdediging van de kust een stuk duurzamer, natuurlijker én goedkoper worden. Dat schrijven Jim van Belzen, Gerlof Rienstra en Tjeerd..


Lees verder 25 januari 2021   10 mnd oud

Archief