Natuurberichten

Uitgever: Wereld Natuur Fonds

Het Wereld Natuur Fonds werkt aan bescherming en herstel van onmisbare natuur. Ver weg en dichtbij huis. Van de regenwouden in Brazilië tot de Noordzee in Nederland en van de panda tot de grutto. We pakken bedreigingen aan zoals overbevissing, ontbossing en de handel in bedreigde dieren en zoeken naar oplossingen. Wereldwijd verbinden we mensen, bedrijven en overheden die samen iets voor de natuur willen doen. Want als we goed voor de natuur zorgen, zorgt de natuur goed voor ons. Be one with nature.
Deel deze pagina

Pagina 8 van 18 - 178 Resultaten

Deze week publiceerde IUCN de update van de Rode Lijst van Bedreigde Dieren en Planten. 31 soorten zijn nu uitgestorven, en alle soorten rivierdolfijnen worden momenteel met uitsterven bedreigd. Met de Europese bizon gaat het..


Lees verder 11 december 2020   1 jaar oud
Koala

Meer dan 60.000 koala’s werden getroffen door de heftige bosbranden in Australië eerder dit jaar, blijkt uit een rapport van WWF. De buideldieren stierven in de vlammen of hadden te maken met allerlei andere vormen van trauma en..


Lees verder 9 december 2020   1 jaar oud
Pasgeboren zeeschildpad Bonaire

Rond Bonaire en Klein Bonaire zijn dit jaar 113 nesten van zeeschildpadden geteld. Een stijging van 27 procent ten opzichte van 2019. Dat is goed nieuws want de drie soorten zeeschildpadden van Bonaire worden alle drie bedreigd...


Lees verder 5 december 2020   1 jaar oud
Ontbossing in de Amazone

Uit satellietdata van het Braziliaanse ruimteagentschap INPE blijkt dat in de periode van augustus 2019 tot eind juli 2020 elfduizend vierkante kilometer Amazonebos verloren is gegaan. In de afgelopen twaalf jaar is de ontbossing..


Lees verder 4 december 2020   1 jaar oud
Hamerhaai in een visnet

Het Wereld Natuur Fonds (WWF) lanceert samen met Sky Ocean Rescue het rapport What’s in the Net. Het rapport laat zien dat wereldwijd jaarlijks 720.000 zeevogels, 300.000 walvisachtigen, 345.000 zeehonden en zeeleeuwen, meer dan..


Lees verder 21 november 2020   1 jaar oud
Zeeschildpad verstrikt in een visnet

Zes van de zeven soorten zeeschildpadden staan als kwetsbaar, bedreigd of ernstig bedreigd op de IUCN Rode Lijst van bedreigde soorten. Veel zeeschildpadden sterven als bijvangst in de netten van de tropische garnalenvisserij...


Lees verder 20 november 2020   1 jaar oud
Platte oester

Het besef dat schelpdierriffen van levensbelang zijn voor gezonde zeeën vindt steeds luidere weerklank. Vorige week organiseerde de Native Oyster Restoration Alliance (NORA) voor de derde keer een conferentie over het belang van..


Lees verder 13 november 2020   1 jaar oud
Bosbrand

Oktober was een van de ergste maanden in de geschiedenis van branden in de Braziliaanse Amazone en de Pantanal. Uit de cijfers die het nationale instituut voor ruimteonderzoek van Brazilië (INPE) publiceerde, blijkt dat het aantal..


Lees verder 6 november 2020   1 jaar oud
Plastic pollution in the city

Op 31 oktober is het World Cities Day. Een dag om stil te staan bij de plasticvervuiling in steden en vooral bij de oplossingen die daarvoor zijn. Meer en meer steden spreken zich uit om in 2030 geen plastic meer in de natuur te..


Lees verder 31 oktober 2020   1 jaar oud
Europese steur (Acipenser sturio) EENMALIG GEBRUIK

Op 23 oktober lanceren het Wereld Natuur Fonds, Sportvisserij Nederland en ARK Natuurontwikkeling een door het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit gesteund actieplan om de Europese steur te redden. Ooit wemelden de..


Lees verder 23 oktober 2020   1 jaar oud

Archief