Natuurberichten

Uitgever: ARK Rewilding Nederland

ARK Rewilding Nederland verlegt grenzen voor wilde natuur met als resultaat robuuste natuurgebieden waar natuurlijke processen hun gang mogen gaan. Dat levert een grote rijkdom aan landschappen, planten en dieren op. Bovendien genereert die natuur inkomsten voor bijvoorbeeld recreatie, delfstoffenwinning en gezondheid. Vrij toegankelijke natuur is spannend én voorwaarde voor de betrokkenheid van mensen.

Pagina 1 van 49 - 485 Resultaten

Lynx lead ARK Rewilding NL

De lynx is bezig aan een opmars in Europa. Mogelijk bereikt hij in de toekomst zelfs de Veluwe. Jeroen Helmer van ARK Rewilding Nederland tekende een nieuwe droomplaat. Zo kan het worden als de lynx in Nederland geschikt,..


Lees verder 30 januari 2023   1 week oud
raaf op kadaver, gespiegeld

Vraag een willekeurige voorbijganger naar hét natuurgebied van Nederland en de kans is groot dat het antwoord ‘De Veluwe’ luidt. De Veluwe is met haar ruim 90.000 hectare weliswaar een van onze grootste natuurgebieden, maar de..


Lees verder 18 januari 2023   3 wkn oud
Leembossen in De Geelders, Het Groene Woud

In Nationaal Landschap Het Groene Woud in Brabant transformeert 101 hectare aan landbouwgrond voor altijd in natuur. Dit hebben ARK Rewilding Nederland en het Groen Ontwikkelfonds Brabant op 16 november 2022 officieel vastgelegd..


Lees verder 4 december 2022   2 mnd oud
Toekomstvisie Rijn Maasmonding

Kun jij je een meer natuurlijke en leefbare Rijn-Maasmonding voorstellen? WWF en ARK Natuurontwikkeling schetsen een toekomstperspectief met een aantrekkelijk, veilig én natuurlijk landschap. ..


Lees verder 21 november 2022   2 mnd oud

De vleet is deze zomer gefilmd in de wateren rond de Orkneyeilanden in Schotland. Deze zeldzame ‘mantarog van de koude zee’ zwemt soms ook in de Nederlandse Noordzee. De soort lijkt zich wat te herstellen. ..


Lees verder 19 november 2022   2 mnd oud
Natuurrijk landschap

In zijn advies 'Wat wel kan' formuleert Johan Remkes vijfentwintig belangrijke aanbevelingen. Maar zijn verhaal is niet compleet. Wij zullen namelijk ook fors moeten investeren in een sterkere en robuustere natuur die de toekomst..


Lees verder 6 november 2022   3 mnd oud
Kunstenaar Noëlle Ingeveldt voor de video-installatie Dead and Alive tijdens de Dutch Design Week 2022

Bij de start van de Dutch Design Week 2022, vorige week in Eindhoven, presenteerden de kunstenaars Noëlle Ingeveldt en Juriaan van Berkel Dead and Alive: een modern sprookje over het belang van de dood in de natuur, met een..


Lees verder 5 november 2022   3 mnd oud

De wilde platte oesters in de Rotterdamse havens hebben zich dit jaar weer met succes voortgeplant. Dit blijkt uit een inspectie van de bijzondere populatie die in 2017 is ontdekt in de Margriethaven. Het Noordzeeteam van ARK..


Lees verder 23 oktober 2022   3 mnd oud

Op de Maashorst tussen Oss en Uden hebben afgelopen zomer twaalf paar grauwe klauwieren gebroed en een recordaantal van veertig jongen grootgebracht. Het is een voorlopig hoogtepunt in een gestage toename sinds 2018. De meeste..


Lees verder 11 oktober 2022   3 mnd oud

In meerdere natuurgebieden in Nederland zorgen grote grazers zoals wisenten, voor een open en gevarieerd landschap. Tijdens de extreem droge en zonnige zomers van de afgelopen jaren - de warmste zomers in ruim honderd jaar - ging..


Lees verder 25 september 2022   4 mnd oud

Archief