Natuurberichten

Uitgever: ARK Natuurontwikkeling

ARK Natuurontwikkeling verlegt grenzen voor wilde natuur met als resultaat robuuste natuurgebieden waar natuurlijke processen hun gang mogen gaan. Dat levert een grote rijkdom aan landschappen, planten en dieren op. Bovendien genereert die natuur inkomsten voor bijvoorbeeld recreatie, delfstoffenwinning en gezondheid. Vrij toegankelijke natuur is spannend én voorwaarde voor de betrokkenheid van mensen.
Deel deze pagina

Pagina 35 van 46 - 456 Resultaten

Zwarte ooievaar
voor thumbnail

De afgelopen twee weken werden minimaal twee zwarte ooievaars gezien in de Millingerwaard en omgeving. De zwarte ooievaar was ooit het symbool voor natuurontwikkeling in de uiterwaarden. Broeden doen ze nog niet, maar ze komen..


Lees verder 8 september 2013   8 jaar oud
Wolf Luttelgeest tn

De vrouwtjeswolf die onlangs dood is aangetroffen bij Luttelgeest blijkt een raszuivere wolf te zijn. Waarschijnlijk komt het dier oorspronkelijk uit Oost-Europa. Het is bovendien (tamelijk) waarschijnlijk dat de wolvin uit eigen..


Lees verder 8 augustus 2013   8 jaar oud
Echte koekoeksbloem

Dankzij het ontwikkelen van moerassen in het Kempen~Broek in Limburg zijn bijzondere planten teruggekeerd. Moerashertshooi, egelboterbloem, hazenzegge, pilvaren, echte koekoeksbloem en drijvend fonteinkruid zijn enkele van de..


Lees verder 28 juli 2013   8 jaar oud
Wisenten in Kraansvlak

In de duinen bij Zandvoort startte in 2007 het eerste Nederlandse wisentenproject. De groep wisenten, Europese bizons, is inmiddels verviervoudigd en bestaat nu uit 24 dieren. De meerderheid van de dieren is in de wilde natuur van..


Lees verder 26 juli 2013   8 jaar oud
Steur

Tot grote vreugde van ARK Natuurontwikkeling gaan in 2018 de Haringvlietsluizen op een kier. De Noordzee wordt zo weer verbonden met het rivierengebied en een brakwaterzone wordt hersteld. Trekvissen zoals zalm en paling krijgen..


Lees verder 14 juli 2013   8 jaar oud
Mogelijke doodgereden wolf, Noordoostpoder, 5 juli 2013

In de nacht van donderdag 4 op vrijdag 5 juli werd bij Luttelgeest in de Noordoostpolder een sterk op een wolf gelijkend dier doodgereden. Dit zou zeer bijzonder zijn, want dan gaat het om de eerste vondst na circa 150 jaar..


Lees verder 8 juli 2013   8 jaar oud
veldkrekel

De afgelopen weken zijn op verschillende plekken in het Kempen~Broek veldkrekels gehoord. De veldkrekel is in Nederland zeldzaam geworden. Bijzonder in het Kempen~Broek is dat een aantal veldkrekels is gehoord op voormalige..


Lees verder 30 juni 2013   8 jaar oud
Rode vuurvlinder in Zuid-Limburg

Half juni werd in Zuid-Limburg een spectaculaire ontdekking gedaan. In een kletsnat beekdal werd een rode vuurvlinder gezien. De rode vuurvlinder was de eerste vlindersoort die uit Nederland verdween. In 1946 stierf de laatste..


Lees verder 24 juni 2013   8 jaar oud
geelbuikvuurpad

Op 19 juni is de geelbuikvuurpad teruggekeerd in de natuur in Wolfhaag bij Vaals. ARK Natuurontwikkeling en Bureau Natuurbalans hebben die dag enkele honderden geelbuikvuurpaddenlarven de vrijheid gegeven. De geelbuikvuurpad is in..


Lees verder 21 juni 2013   8 jaar oud
otter

Met het plaatsen van loopplanken onder de brug bij de Hubertusweg heeft de provincie Gelderland het grootste verkeersrisico voor otters in de Ooijpolder weggenomen. De Hubertusweg (N840) is dé ontsluitingsroute van de..


Lees verder 15 juni 2013   8 jaar oud

Archief