Natuurberichten

Uitgever: ARK Natuurontwikkeling

ARK Natuurontwikkeling verlegt grenzen voor wilde natuur met als resultaat robuuste natuurgebieden waar natuurlijke processen hun gang mogen gaan. Dat levert een grote rijkdom aan landschappen, planten en dieren op. Bovendien genereert die natuur inkomsten voor bijvoorbeeld recreatie, delfstoffenwinning en gezondheid. Vrij toegankelijke natuur is spannend én voorwaarde voor de betrokkenheid van mensen.
Deel deze pagina

Pagina 36 van 46 - 456 Resultaten

Esox lucius. Snoek

De zomerse dagen zijn schaars dit jaar. West-Europa is in de greep van herfstig weer en dat zorgt voor veel neerslag in het stroomgebied van de Rijn en dát zorgt voor hoge waterstanden. In de eerste week van juni stijgt de Rijn..


Lees verder 2 juni 2013   8 jaar oud

Op 22 mei zijn drie wisentstieren uit het Zuid-Franse natuurgebied Réserve Biologique des Monts d’Azur verhuisd naar de duinen bij Zandvoort. De Franse stieren zorgen voor nieuw bloed in de kudde wisenten in het Kraansvlak...


Lees verder 24 mei 2013   8 jaar oud
Raaf op karkas Edelhert.

In steeds meer natuurgebieden laten beheerders gestorven wilde dieren achter in de natuur. Deze kadavers dienen als voedsel voor een groot aantal dieren, “aaseters”. Dood doet Leven laat het publiek kennis maken met aaseters door..


Lees verder 12 mei 2013   8 jaar oud
Geelbuikvuurpad

In juni keert de zeer zeldzaam geworden geelbuikvuurpad terug naar Vaals. Natuurbalans zal samen met ARK jonge padjes en larven uitzetten in het natuurgebied bij Wolfhaag. Ter voorbereiding op de komst is het gebied de afgelopen..


Lees verder 21 april 2013   8 jaar oud
Grote Vos

In de eerste week van maart werd in het Kempen~Broek een grote vos gezien. De grote vos is een zeldzame vlinder in Nederland. Met deze ontdekking blijkt opnieuw dat het Kempen~Broek een bijzonder gebied is. Vorig jaar werd in het..


Lees verder 24 maart 2013   8 jaar oud
Maasvallei

Dwaalfilm Maasvallei is in Sittard in première gegaan. Dwaalfilm is een beeldenjukebox op internet, met ultrakorte filmpjes over de Maas. Interactief, dus als kijker bepaal je zelf je dwaaltocht langs Koniks en wilgenbossen, door..


Lees verder 10 maart 2013   8 jaar oud
TaurOs taurossen oerrund

Eind februari verhuizen drie TaurOs stieren uit het Kempen~Broek naar Spanje. Daar gaan de runderen samen met konikpaarden en wisenten een berggebied in de Noord-Spaanse provincie Asturië begrazen. Hun plek in het Kempen~Broek..


Lees verder 24 februari 2013   8 jaar oud
Loslaten Exmoors op Loozerheide

ARK Natuurontwikkeling laat sinds deze week haar gebied de Loozerheide naast door runderen ook begrazen door Exmoorpony’s. Vanaf 8 februari lopen er in het gebied vier merries en een hengst rond. Samen met Natuurmonumenten..


Lees verder 10 februari 2013   8 jaar oud
Steur

De steuren die in mei uitgezet zijn in de Rijn hebben geen moeite gehad de Noordzee te vinden. De eerste steur die bij Nijmegen was uitgezet, zwom binnen tweeëneenhalve dag in de Nieuwe Waterweg bij Hoek van Holland. Om te wennen..


Lees verder 27 januari 2013   8 jaar oud
Otter

Op de meeste plekken ligt geen schaatsijs, dat is jammer voor liefhebbers van natuurijs en toertochten. Maar er is een zinnig alternatief om toch een frisse neus te halen. Voor otters wordt het een superweekend, daarom organiseren..


Lees verder 23 januari 2013   8 jaar oud

Archief