Natuurberichten

Uitgever: ARK Natuurontwikkeling

ARK Natuurontwikkeling verlegt grenzen voor wilde natuur met als resultaat robuuste natuurgebieden waar natuurlijke processen hun gang mogen gaan. Dat levert een grote rijkdom aan landschappen, planten en dieren op. Bovendien genereert die natuur inkomsten voor bijvoorbeeld recreatie, delfstoffenwinning en gezondheid. Vrij toegankelijke natuur is spannend én voorwaarde voor de betrokkenheid van mensen.
Deel deze pagina

Pagina 43 van 48 - 476 Resultaten

Lanius excubitor, klapekster.
GNU-licentie

Op zondag 22 januari werd voor het eerst een klapekster waargenomen in Wolfhaag, gemeente Vaals. Het betrof een volwassen dier. Op vrijdag 3 februari is de vogel nog steeds aanwezig in het terrein, wat er op duidt dat het dier dit..


Lees verder 13 februari 2012   10 jaar oud
Otter Doesburg

In het najaar van 2011 doken otters op langs de Vecht, de Beneden-Regge en de IJssel (nabij Zalk), maar de Doesburgse dieren hielden zich op een paar sporen na opvallend stil. Een spannende ontwikkeling omdat met het hoogwater in..


Lees verder 12 februari 2012   10 jaar oud
Koniks in sneeuw Letland

De start van deze februarimaand is ronduit winters te noemen met strenge vorst. Dat is geen probleem voor de wilde grazers in ons land. Verder naar het oosten in Letland zijn zelfs temperaturen van -26 tot -37 graden Celcius geen..


Lees verder 10 februari 2012   10 jaar oud
Beverburcht Kuipersveer

De Hoeksche waard in Zuid-Holland wordt in een gestaag tempo gekoloniseerd door bevers. Afgelopen week kreeg Esther Linnartz, medewerker van Free Nature, een tip over een beverburcht in een griend bij Kuipersveer en ging op zoek...


Lees verder 31 januari 2012   10 jaar oud
Schelpen Oosterschelde

Op 13 december sloten ARK Natuurontwikkeling en vertegenwoordigers van onder andere de schelpdiersector, een ‘Green Deal’ met het ministerie van Economische zaken, Landbouw en Innovatie. De deal bestaat uit een onderzoek naar de..


Lees verder 18 januari 2012   10 jaar oud
Otter

Voor de otter leveren ons water- en natuurbeleid zichtbare resultaten op. Niet alleen in de Beneden-Regge maar ook bij Zalk zijn sporen en verse uitwerpselen gevonden. Dat betekent dat de otter zijn territorium afbakent en zich..


Lees verder 15 januari 2012   10 jaar oud
Peizemade

De polders van verschillende natuurorganisaties die afgelopen week zijn ingezet voor de waterberging lopen weer langzaam leeg. Voor vogelliefhebbers zijn de polders momenteel een eldorado. Ongeveer 10.000 eenden, zoals slobeenden,..


Lees verder 15 januari 2012   10 jaar oud
Velduil op Rozenburg

Afgelopen herfst zag ARKer Leo Linnartz maar liefst vier velduilen op de Landtong Rozenburg in het hart van de Rotterdamse Haven. Tijdens het inventariseren van de bosverjonging vlogen ze plotseling omhoog...


Lees verder 27 december 2011   10 jaar oud
Grauwe ganzen

Het aantal zomerganzen in het rivierengebied is zo hoog dat er schade optreedt aan landbouw en natuur. Onderzoek laat zien dat de grote aantallen zijn terug te dringen op een natuurlijk manier, zonder afschot van ganzen...


Lees verder 9 december 2011   10 jaar oud
Duinmeer met mensen op Zandmotor.

De Zandmotor is 'af' en open voor het publiek. De natuur heeft dit extra stukje Nederland al verkend en blijkbaar is het een lopend, of vliegend, buffet...


Lees verder 4 december 2011   10 jaar oud

Archief