Natuurberichten
Categorie: Amfibie
Uitgever: RAVON
RAVON is de onderzoeks- en kennisorganisatie op het gebied van amfibieën, reptielen en vissen.
Pagina 8 van 45 - 444 Resultaten

Tuinvijvers zijn oases voor kikkers, padden en salamanders. Die zijn bij uitstek ’s avonds actief. Kijk dus een keer in het donker in je vijver en je zult verrast zijn over de aantallen. In het weekend van 14 tot en met 16 mei..

Slecht nieuws voor de zeldzame amfibieën in de Overasseltse en Hatertse Vennen, nabij Nijmegen. In dit unieke natuurgebied komen maar liefst elf soorten amfibieën voor, waaronder de bedreigde knoflookpad. In 2018 zijn hier voor..

RAVON zet zich in voor de studie en bescherming van reptielen, amfibieën en vissen. Samen met tal van vrijwilligers tellen we hoe vaak en waar deze soorten voorkomen. Deze gegevens geven ons een goed beeld hoe het met de dieren in..

Ziekte en dood horen bij het leven. Alleen wanneer nieuwe, invasieve ziekteverwekkers inheemse populaties binnendringen, kunnen de gevolgen desastreus zijn. RAVON doet onderzoek naar verschillende ziektes die de inheemse fauna..

De eerste RAVON-balans is verschenen. Hierin worden voor het eerst de belangrijkste trends en verspreidingspatronen voor reptielen, amfibieën en vissen gebundeld in één helder overzicht. Verder gaan we in op thema’s zoals droogte..

Op 20 juni organiseerde de Jaarrond Tuintelling een BioBlitz ter ere van haar vijfjarig bestaan. Het doel: zoveel mogelijk dieren en planten in de tuin ontdekken in één dag. En dat lukte: er werden 750 tellingen doorgegeven en..

Lezingen in kleine gezelschappen zijn een ideale manier om kennis uit te wisselen. Omdat dit vanwege de coronacrisis tijdelijk niet mogelijk is, heeft RAVON in het kader van het Signaleringsproject Exoten een digitale presentatie..

Onderzoeksinstituten in Nederland, België en Frankrijk hebben samengewerkt aan het ontwikkelen van een methodiek om in stilstaande natuurlijke wateren de aanwezigheid van de exotische salamanderschimmel Batrachochytrium..
De wereld is momenteel in de ban van infectieziekten en de bestrijding hiervan. De huidige coronapandemie heeft overeenkomsten met de wereldwijde crisis die amfibieën treft. Deze uitstervingscrisis heeft vele redenen, waaronder de..

Klimaatopwarming heeft aantoonbaar invloed op onze amfibieën. Ze ontwaken vroeger uit hun winterslaap en leggen hun eieren gemiddeld minstens een week eerder dan in de jaren tachtig. Gegevens die door burgers worden verzameld..