Natuurberichten

Categorie: Insecten

Pagina 100 van 144 - 1432 Resultaten

Bijen met stuifmeel

De varroamijt samen met het bestrijdingsmiddel imidacloprid benadelen honingbijen bij hun zoektocht naar stuifmeel. Het bestrijdingsmiddel en de bijenparasiet verminderen het vliegvermogen van honingbijen, waardoor bijenvolken..


Lees verder 10 december 2015   9 jaar oud
Brede geelgerande waterroofkever

De Brede geelgerande waterroofkever is een van de grootste, zeldzaamste en best beschermde Europese waterkevers. Het is de ambassadeur van hoogveen- en heidevennen met een hoge natuurkwaliteit, en wordt in Nederland alleen nog in..


Lees verder 10 december 2015   9 jaar oud
waarnemer noteert

Vogels, paddenstoelen, insecten, mossen, vissen en zoogdieren, bijna alles wordt wel geteld in Nederland. Er zijn vele duizenden enthousiaste waarnemers en daardoor zijn we zo’n beetje het best onderzochte stukje aarde. Die..


Lees verder 3 december 2015   9 jaar oud
Dagpauwoog in gras

In de afgelopen zeven jaar is Natuurbericht.nl uitgegroeid tot een gerenommeerd platform waar biologen van meer dan 15 organisaties dagelijks berichten over actuele ontwikkelingen in de Nederlandse natuur publiceren. Natuurbericht..


Lees verder 26 november 2015   9 jaar oud
Loopkever rimpelpoppenrover

Toen ecoloog Arno Braam en Margreet Zwols in juni een mysterieuze grote groene loopkever fotografeerden op het Infanterie Schietkamp (ISK) Harskamp, konden ze niet vermoeden dat ze een zeer opmerkelijke vondst deden. Het bleek te..


Lees verder 24 november 2015   9 jaar oud

Slobkousbijen, tubebijen, tronkenbijen en asbijen. Dit is slechts een greep uit de 71 bijensoorten die in 2015 zijn gevonden in een deel van het Groene Hart: het Land van Wijk en Wouden. Een groot aantal partijen werkt in deze..


Lees verder 4 november 2015   9 jaar oud

Het klinkt zo logisch: zorg voor een hogere waterstand en je verdroogde hoogveen herstelt. In de praktijk is echter maatwerk nodig om het gewenste natuurherstel te bereiken. Dankzij een langzaam verhoogde waterstand in de..


Lees verder 29 oktober 2015   9 jaar oud

Recentelijk werd een aantal voor Nederland nieuwe diersoorten van de Maasvlakte gemeld. Nu wordt er een tweede nieuwe hooiwagen van dit opmerkelijke gebied gemeld: Nelima gothica. Het is een bewoner van stenige gebieden, die op de..


Lees verder 19 oktober 2015   9 jaar oud

Cicaden staan bij veel entomologen als lastig herkenbare beesten bekend. Mogelijk doordat veel Nederlandse soorten klein zijn en pas na zorgvuldig onderzoek aan de genitaliën te determineren zijn. Door gerichte aandacht zijn er in..


Lees verder 14 oktober 2015   9 jaar oud

In de jaren 1990 werd de exotische Noord-Amerikaanse walnootboorvlieg voor het eerst gemeld uit Europa. Het ging toen om lokale vestigingen in Italië en Zwitserland en met relatief beperkte schade in de notenteelt, vooral in..


Lees verder 1 oktober 2015   9 jaar oud

Archief