Natuurberichten
Categorie: Insecten
Pagina 131 van 144 - 1432 Resultaten

Door de combinatie van het zeer droge en warme voorjaar met de koele en zeer natte zomer zien we een bijzondere ontwikkeling van rozekevers, meikevers, snuitkevers en langpootmuggen. Een deel van de engerlingen, de larven van de..

Voor het eerst zijn de aanvallen die sluipwespen uitvoeren op mieren op film vastgelegd. De beelden tonen vier verschillende soorten parasitaire wespen met allemaal een andere tactiek om hun eitjes te leggen in het lijf van de..

Sprinkhanen zijn doorgaans weinig opvallende dieren: heel wat soorten zijn klein, flets gekleurd en lijken sterk op elkaar. De Moerassprinkhaan is echter een buitenbeentje. Met een maximale lengte van 3,5 cm is dit de grootste..

Op de twaalf vaste vanglocaties van het Natuurkalender programma van Wageningen University zijn dit jaar al meer teken gevangen dan totaal in elk van de jaren 2007 tot en met 2010. Dit komt als een totale verrassing omdat we juist..

Het grootste stadstuinenonderzoek dat ooit naar spinnen werd uitgevoerd vond plaats in Antwerpen. In de private, steeds ommuurde tuinen werden 100 verschillende soorten aangetroffen. Ook over de levenswijze van de gevonden soorten..

In natuurgebied Heidehoekse Vloed bij Doetinchem is een nest van de zeer zeldzame bergveldwesp gevonden. Tot nu toe kwam deze soort alleen voor in Zuid- en Midden-Limburg. Met de vestiging in de Achterhoek heeft de wespensoort een..

De zeldzame roodrandzandbij kreeg recent heel wat aandacht in Vlaanderen en dit leverde verrassende resultaten op. Deze solitaire bij staat als ‘ernstig bedreigd’ op de Nederlandse rode lijst en werd pas in 2009 voor de eerste..

Een boswachter van Staatsbosbeheer heeft na een tip van bezoekers tientallen zeldzame blauwvleugelsprinkhanen ontdekt in het Bergerbos. Het bos is onderdeel van het Nationaal Park De Maasduinen in Noord-Limburg...

De zoveelste foto van een trilspin met haar eicocon, dacht men bij ARABEL, tot bleek dat het om een mannelijk exemplaar ging en dat was volgens de informatie van de arachnologen nog nooit gezien...

Nu te zien op verschillende plekken in Nederland, onder meer bij het beheerkantoor van Natuurmonumenten in de Graafschap: de wespenspin. Deze opvallende verschijning wordt vanwege het gestreepte lijfje ook wel tijgerspin genoemd...