Natuurberichten

Categorie: Insecten

Pagina 133 van 142 - 1419 Resultaten

dopluizen, dopluis

Door het warme weer van dit voorjaar zitten veel dopluizen nu al vol met eieren; naar verwachting worden de eerste jonge dopluisjes over ongeveer een week geboren. Dit is ongeveer drie weken eerder dan normaal. Normaalgesproken..


Lees verder 20 mei 2011   13 jaar oud
gewone tapijtkever

Insecten komen ook in woningen voor. In veel gevallen drukken de bewoners hen plat zodra ze hen zien. Helaas zorgt dit in veel gevallen niet voor een structurele oplossing. Om te weten hoe je kan voorkómen dat de insecten voor..


Lees verder 19 mei 2011   14 jaar oud
snuitkever Otiorhynchus armadillo

Door de warmte en droogte dit voorjaar zijn er nu veel insecten. Bovendien zijn veel insecten al verder ontwikkeld dan in voorgaande jaren rond deze tijd, en is de spreiding in het verschijnen ook groter dan anders. Sommige..


Lees verder 14 mei 2011   14 jaar oud
Wisent neemt zandbad in Kraansvlak VOOR EENMALIG GEBRUIK

Voorheen zagen bezoekers van het Kraansvlak (Noord-Holland) maar weinig basterdzandloopkevers en dan vooral op de zandpaden waar de boswachters overheen rijden. Dit voorjaar barst het van deze fotogenieke jagers...


Lees verder 8 mei 2011   14 jaar oud
emelten

Op veel plaatsen komen zeer grote aantallen larven van langpootmuggen voor. Deze emelten bereiken soms dichtheden van vele honderden exemplaren per vierkante meter. De vraat van emelten op zich kan al grote gevolgen hebben voor..


Lees verder 4 mei 2011   14 jaar oud
Mogelijke kraamkamer voor muggenlarven

Als het regent, komen er meer muggen. Dus als het lang droog blijft, krijgen we minder muggen. Zo simpel is het helaas niet. Bij droogte drogen weliswaar veel plasjes en poeltjes, die muggen gebruiken om hun nageslacht groot te..


Lees verder 3 mei 2011   14 jaar oud
De stofluis Philotarsus parviceps.
Foto voor thumbnail

Met zo’n kleine 20.000 bekende soorten zijn de insecten de soortenrijkste groep in Nederland. Over enkele groepen is veel bekend, zoals dagvlinders, libellen, loopkevers en sprinkhanen. Veel andere groepen moeten het doen met..


Lees verder 30 april 2011   14 jaar oud
Wesp. GFDL-licentie

De wespenkoninginnen komen uit hun winterslaap. Ten opzichte van de voorgaande paar jaar zijn de eerste waarnemingen die op www.natuurkalender.nl zijn doorgegeven relatief vroeg. Alleen in 2008 werden de eerste koninginnen..


Lees verder 18 april 2011   14 jaar oud

Insecten vertonen tegengestelde trends. Dit blijkt uit resultaten van De Vlinderstichting en de stichting Willem Beijerinck Biologisch Station. Uit onderzoek in Drentse natuurgebieden blijkt dat libellen vooruit gaan, terwijl..


Lees verder 15 april 2011   14 jaar oud
Teek

De teken zijn weer flink actief. Er werden in het eerste weekeinde van april weliswaar minder teken gevangen dan in voorgaande jaren, maar toch schoten de vangsten flink omhoog ten opzichte van de afgelopen maanden. Het..


Lees verder 6 april 2011   14 jaar oud

Archief