Natuurberichten

Categorie: Vlinders

Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over vlinders door onder andere De Vlinderstichting en Wageningen University & Research. De vlinderberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: herkennen van vlinders, rupsen en eitjes, invloed van weer, nieuwe soorten, bedreigingen, aantallen, natuurbeheer, bermen, vlinders in de tuin, bestuiving, vlinderbloemen. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle vlinderberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er nieuwe berichten bij.

Pagina 105 van 211 - 2108 Resultaten

Eikenprocessierups net uit ei

Aangezien er afgelopen najaar een record aantal eikenprocessievlinders is gevangen verwachten we dat er een record aantal eitjes is afgezet. Uit een analyse van eitjes van de eikenprocessievlinder blijkt dat de rupsjes in de..


Lees verder 11 maart 2017   8 jaar oud
Hazelmuisjong

In buurtschap Overgeul - Dal-Bissen – Schweiberg werken grondeigenaren samen aan het kleinschalig cultuurlandschap. Hier is landbouw onderdeel van de natuur en natuur onderdeel van de landbouw. Deze unieke en succesvolle..


Lees verder 10 maart 2017   8 jaar oud
Beekrombout - primair

Per 1 januari 2017 is de nieuwe Wet natuurbescherming van kracht geworden. Doel was de bestaande wetten te vereenvoudigen en een stevige wettelijke basisbescherming te bieden aan de natuur die dat echt nodig heeft. Op aandringen..


Lees verder 9 maart 2017   8 jaar oud
idylle Ottoland - primair

De Vlinderstichting en de Nederlandse Bijenhouders Vereniging hebben de afgelopen jaren, gesteund door de Nationale Postcodeloterij, mensen geholpen met het inrichten en beheren van een idyllische plek met veel bloemen voor..


Lees verder 8 maart 2017   8 jaar oud
gijngevlekte eikensteltmot

In 1959 werd de fijngevlekte eikensteltmot voor het laatst in Nederland gezien. Dat was in Oostburg in Zeeuws-Vlaanderen. Er werd vanuit gegaan dat de soort uit Nederland was verdwenen. Het was dan ook verrassend dat Luc..


Lees verder 6 maart 2017   8 jaar oud
meidoornspanner primair

In januari en februari denken nog niet veel mensen aan nachtvlinders, maar de eerste soorten zijn toch echt al actief! Naast de winteruilen en voorjaarsspanners hebben ook de meidoornspanners alweer gevlogen. Met erg veel geluk..


Lees verder 27 februari 2017   8 jaar oud
atalanta primair

De atalanta was het schoolvoorbeeld van een trekvlinder. In het najaar vlogen ze naar zuidelijker streken om zich voort te planten, waarna ze stierven. In het voorjaar vlogen de nakomelingen weer naar ons land of nog verder naar..


Lees verder 23 februari 2017   8 jaar oud
boomblauwtje kattenstaart primair

Het voorjaar klopt al voorzichtig op de deur en binnenkort gaan we weer volop aan de slag in de tuin. Veel mensen houden van een kleurige en geurige tuin en vlinders mogen daarin natuurlijk niet ontbreken. Er zijn veel goede..


Lees verder 20 februari 2017   8 jaar oud
bruin blauwtje primair

Sinds de jaren negentig breid het bruin blauwtje zich sterk uit in Nederland. Vanuit het rivierengebied tussen Nijmegen, Arnhem en Wageningen ging hij westwaarts richting Rotterdamse haven. En vervolgens worden nu ook Veluwe,..


Lees verder 16 februari 2017   8 jaar oud
atalanta winterheide primai

Terwijl ik dit schrijf ligt Nederland onder een witte sneeuwdeken en wijst niets erop dat het voorjaar eraan komt. Toch gaat de temperatuur de komende dagen flink omhoog en belangrijker nog, er komt zon. Het zou zo maar kunnen dat..


Lees verder 13 februari 2017   8 jaar oud

Archief