Natuurberichten

Categorie: Vlinders

Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over vlinders door onder andere De Vlinderstichting en Wageningen University & Research. De vlinderberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: herkennen van vlinders, rupsen en eitjes, invloed van weer, nieuwe soorten, bedreigingen, aantallen, natuurbeheer, bermen, vlinders in de tuin, bestuiving, vlinderbloemen. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle vlinderberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er nieuwe berichten bij.

Pagina 76 van 211 - 2107 Resultaten

De landbouw is onlosmakelijk met de natuur verbonden en kan onderdeel van de oplossing zijn

Het Programma Aanpak Stikstof (PAS) moet definitief op de helling. De Raad van State heeft zich in zijn beslissing aangesloten bij de eerdere kritiek van het Europese Hof van Justitie. Dit is voor de kwaliteit van onze natuurlijke..


Lees verder 10 juni 2019   6 jaar oud
boomblauwtje primair

Welke vlinders zie je in jouw tuin? Als je erop gaat letten, zie je steeds meer en kun je de vlinders herkennen en een naam geven. De Jaarrond Tuintelling organiseert, samen met De Vlinderstichting en de KNNV op verschillende..


Lees verder 9 juni 2019   6 jaar oud
Idylle Kwadendamme

De gemeente Amsterdam heeft bestuivers hoog in het vaandel staan. Bijen en vlinders gaan landelijk sterk achteruit en worden steeds afhankelijker van bermen, tuinen en openbaar groen. Daarom doet de gemeente veel aan ecologisch..


Lees verder 8 juni 2019   6 jaar oud
iepenpage primair

De iepenpage is een zeldzame vlinder die zich sinds 2014 heeft uitgebreid. Door onderzoek van De Vlinderstichting is meer bekend geworden over de leefwijze. Met gericht zoeken op de juiste plekken en op de juiste manier, en ‘leren..


Lees verder 7 juni 2019   6 jaar oud
Vindplaats rupsennest grote vos langs een pad

De grote vos was nagenoeg verdwenen uit ons land, maar dat lijkt nu te veranderen. De afgelopen jaren werden er al regelmatig vlinders gezien, maar bewijs voor voortplanting werd slechts sporadisch gevonden. Nu zijn er op..


Lees verder 6 juni 2019   6 jaar oud
Afgewaaide rupsen op 5-6 en nu op een lint op 6-6-2019

De levensfase waarbij de eikenprocessierups brandharen heeft is sinds de laatste week van mei nagenoeg overal bereikt. Nestvorming is inmiddels duidelijk zichtbaar in de bomen aanwezig. Door het noodweer van de afgelopen twee..


Lees verder 6 juni 2019   6 jaar oud
Bossche Broek

Het Bossche Broek bloeit op dankzij de hydrologische maatregelen die de provincie Noord-Brabant eind 2018 liet uitvoeren. De aanhoudende droogte is nu minder van invloed en daar profiteert de vegetatie van. Het kwelwater..


Lees verder 3 juni 2019   6 jaar oud
distelvlinder

Toen in maart de eerste meldingen binnenkwamen over grote aantallen distelvlinders in het Midden-Oosten, gloorde er hoop: zouden we eindelijk weer eens een invasie van distelvlinders krijgen, zoals in 2009? Toen was 'onze' laatste..


Lees verder 30 mei 2019   6 jaar oud
oranjetipje man - primair

Het oranjetipje is een echte voorjaarsvlinder die vliegt van eind maart tot in mei. Nu zijn de rupsen aanwezig. Er waren erg veel oranjetipjes de afgelopen maanden en dat betekent dat de kans om rupsen te vinden nu groot is. Je..


Lees verder 27 mei 2019   6 jaar oud
argusvlinder primair

De argusvlinder is één van de snelst verdwijnende vlindersoorten in ons land. Om een actueel beeld te krijgen van de verspreiding, hebben De Vlinderstichting en Waarneming.nl voor het zesde jaar op rij een telweekend gehouden...


Lees verder 24 mei 2019   6 jaar oud

Archief