Natuurberichten
Categorie: Vogels
Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over vogels door onder andere Vogelbescherming Nederland, de Werkgroep Grauwe Kiekendief, het Nederlands Instituut voor Ecologie en Wageningen University & Research. De vogelberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: vogeltrek, vogels herkennen, geluiden van vogels, vogels in de tuin, vogels voeren, waarnemen van vogels. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle vogelberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er weer nieuwe vogelberichten bij.Pagina 137 van 287 - 2869 Resultaten

Onze nationale vogel is nog even niet hier. Een derde deel zit nog in Afrika, de meerderheid is al opgerukt naar Zuid-Europa. Genietend van een Portugees of Spaans zonnetje hun kostje op rijstvelden aan het zoeken...

Of je nu in de natuur wandelt of in je tuin kijkt, overal kun je sporen van dieren vinden. Je denkt misschien direct aan pootafdrukken, maar ook aan keutels, nesten, eieren, plukjes haar of afgekloven dennenappeltjes kun je zien..

ARK Natuurontwikkeling werkt in Limburg aan de ontwikkeling van nieuwe natuur en het verbinden van losse natuurgebieden. Verschillende soorten die de biodiversiteit in de provincie versterken krijgen daarbij speciale aandacht...

Duiven in het algemeen, en de stadsduif in het bijzonder, staan niet bij iedereen in het rijtje van favoriete vogels. De bijnaam ‘vliegende ratten’ en het idee dat ze ziektes kunnen overbrengen, dragen niet bij aan hun..

Ze komen veel voor in Nederland. Toch hebben weinig mensen ooit een bosuil gezien. Maar wie deze maand op een windstille heldere nacht een park of bos bezoekt, heeft grote kans er een te ontdekken. Ze zijn in februari namelijk..

Biodiversiteit in Europa staat onder druk. Het Europese Gemeenschappelijke Landbouwbeleid (GLB) geeft aan dat op een deel van de landbouwgrond natuur een belangrijke functie moet krijgen om verdere achteruitgang te stoppen. Tot..

Een bijzondere vondst op het Texelse strand. Ecomare-medewerkster Els Wennekendonk vond een papegaaiduiker. Deze prachtige vogels zie je hier niet zo vaak. In de zomer broeden ze langs de rotskusten van Frankrijk,..

De Tafeleend neemt snel af, maar waardoor is nog niet precies duidelijk. Er lijkt iets mis met de opbouw van de populatie. Om daar meer over te weten te komen, turfden waarnemers in heel Europa de geslachtsverhouding bij deze..

Vogeleiland Griend dreigt weg te spoelen. De eerder aangelegde zandhaak is door de dynamiek in de Waddenzee verdwenen. Omdat het eiland onmisbaar is voor honderdduizenden trek- en broedvogels, komt Natuurmonumenten in actie...

In het Friese Ginnum is bij weidevogelboer Jelte Bakker de 100ste zonnepomp voor plas-dras in gebruik genomen. Een plas-dras is een stuk nat grasland waar weidevogels veel voedsel kunnen vinden en hun jongen in alle rust kunnen..