Natuurberichten
Categorie: Vogels
Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over vogels door onder andere Vogelbescherming Nederland, de Werkgroep Grauwe Kiekendief, het Nederlands Instituut voor Ecologie en Wageningen University & Research. De vogelberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: vogeltrek, vogels herkennen, geluiden van vogels, vogels in de tuin, vogels voeren, waarnemen van vogels. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle vogelberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er weer nieuwe vogelberichten bij.Pagina 162 van 287 - 2868 Resultaten

Vandaag exact honderd jaar geleden stierf de Trekduif uit. Hetzelfde trieste lot lijkt nu ook de Zomertortel beschoren. Natuurpunt trekt samen met BirdLife International aan de alarmbel en vraagt extra aandacht voor..
Sommige ondersoorten van de scholekster zouden de status van ‘bedreigd’ moeten krijgen op de Rode Lijst. Dat is één van de belangrijkste conclusies uit het zojuist verschenen boek Conservation Status of Oystercatchers around the..

Grote groepen ooievaars op weg naar het zuiden zijn een bekend fenomeen voor wie Gibraltar of Istanbul in de goede tijd bezoekt. Maar ook in Nederland doorklieven indrukwekkende eskaders soms de lucht...

Op een groot aantal plaatsen in Nederland komen ze al binnenvallen: goudplevieren. Van Texel tot Aagtekerke en van de Bovenkerkerpolder tot Zeewolde worden groepen van honderden tot duizenden ‘wilsters’ waargenomen. Ze hebben..

In de natuurgebieden van ARK bij Vaals broedden dit jaar 5 paren grauwe klauwieren. Blijkbaar is de begraasde ruige natuur zeer aantrekkelijk voor deze zeldzame vogel. Ontwikkeling van het Natuurnetwerk Nederland blijkt hier dus..

In ons land zien we draaihalzen vrijwel alleen nog in de trektijd. Dan verkassen Noord-Europese broedvogels naar Afrika en terug. Nestvondsten in Nederland zijn tegenwoordig zeldzaam. Maar in 2014 werden er weer enkele gemeld...

In Nederland overwinterende veldleeuweriken hebben een tekort aan voedsel. Dat concluderen wetenschappers van de Wageningen University (WU) en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) in een nieuwe publicatie verschenen in het..

VVD-Tweede Kamerlid Heerema kwam vandaag met een plan om meeuwen af te schieten om zo overlast te bestrijden. Het heeft echter geen enkele zin overlast van meeuwen te bestrijden door vogels af te schieten, als de onderliggende..

De drie soorten bonte spechten nemen toe in Nederland. Dat blijkt uit voorlopige resultaten van het atlasproject van Sovon Vogelonderzoek Nederland. De kleine, middelste en grote bonte specht verspreiden zich verder over Nederland..

Onderzoekers van Stichting Boomtop en Werkgroep Grauwe Kiekendief hebben in de afgelopen jaren GPS-loggers gebruikt om onder meer trekwegen en trekstrategieën van Wespendieven en Grauwe kiekendieven in kaart te brengen. Samen met..