Natuurberichten
Categorie: Vogels
Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over vogels door onder andere Vogelbescherming Nederland, de Werkgroep Grauwe Kiekendief, het Nederlands Instituut voor Ecologie en Wageningen University & Research. De vogelberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: vogeltrek, vogels herkennen, geluiden van vogels, vogels in de tuin, vogels voeren, waarnemen van vogels. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle vogelberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er weer nieuwe vogelberichten bij.Pagina 170 van 287 - 2868 Resultaten

De Grote zilverreiger blijft onverstoorbaar toenemen. Tegenwoordig gaat het misschien al om vierduizend exemplaren in ons land...

In Limburg is dit jaar een recordaantal oehoes gevonden. Tijdens een onderzoek door ARK Natuurontwikkeling zijn nu al veertien territoria van deze spectaculaire uil ontdekt. In 1997 broedde de oehoe voor het eerst in een..

Weidevogelboer Sjoerd Miedema uit Haskerdijken is de winnaar van de Sulveren Skries 2013. Hij kreeg de prijs voor het beste initiatief op het gebied van agrarisch natuur- en landschapsbeheer in Friesland. Gedeputeerde Johannes..

De eerste Boerenzwaluw van het jaar werd zaterdagochtend om 08:45 gezien ten zuiden van Antwerpen. Gisteren volgden er meer: in Lier, Wilrijk, Maria-Aalter (Oost-Vlaanderen) en Leefdaal (Vlaams-Brabant) werden overvliegende..

De uit Zuid-Europa afkomstige zwarte ibis verscheen vanaf eind september 2013 in opvallende aantallen in ons land. Door het uitblijven van echt winterweer konden minimaal tien tot twaalf vogels het bij ons uithouden...

De warme winter lijkt naadloos over te lopen in een zacht voorjaar. Afgelopen winter was de op één na warmste sinds het begin van de metingen in 1706 en als gevolg daarvan loopt de natuur een ruime maand voor op schema. Niet..

Diclofenac is vooral gekend als een krachtige ontstekingsremmer voor mensen, maar daarnaast wordt het medicijn ook toegediend bij vee. En het is die laatste toepassing die dramatische gevolgen heeft voor de volgende schakel in de..

Door het zachte weer zouden vogels wel eens vroeg kunnen gaan broeden dit jaar. Wat heeft dit voor gevolgen voor vogelpopulaties? Het bijhouden van het broedsucces is van groot belang voor het kunnen verklaren van..

Afgelopen najaar schreven we over de invasie van Kruisbekken en het verschijnen van de zeldzame Grote kruisbek. Wie dezer dagen door wat grotere naaldbossen loopt, komt nog steeds veel van die Kruisbekken tegen. Vroege..

De ontwikkeling van de Geelgors in Nederland kent een variabel patroon. In de eerste decennia van de twintigste eeuw kwam de soort nog ‘algemeen’ voor op het bouwland van Noord-Groningen en Noord-Friesland. De naoorlogse..