Natuurberichten

Categorie: Vogels

Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over vogels door onder andere Vogelbescherming Nederland, de Werkgroep Grauwe Kiekendief, het Nederlands Instituut voor Ecologie en Wageningen University & Research. De vogelberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: vogeltrek, vogels herkennen, geluiden van vogels, vogels in de tuin, vogels voeren, waarnemen van vogels. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle vogelberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er weer nieuwe vogelberichten bij.

Pagina 188 van 287 - 2867 Resultaten

Kaapverdische mus, mannetje, op het dek

Vier Kaapverdische Mussen (Passer iagoensis) zijn momenteel aanwezig op het expeditieschip de Plancius van rederij Oceanwide Expeditions, dat momenteel voor anker ligt in de haven van Hansweert in Zeeland. Het is de eerste keer..


Lees verder 22 mei 2013   11 jaar oud
Tapuit

Het gaat niet goed met de Tapuit. Tijdens een uitvoerige inventarisatie in de periode 1973-1977 werd het aantal broedpaartjes in Vlaanderen geschat op 230. Vanaf dan werd het een kroniek van een aangekondigde dood: midden jaren..


Lees verder 22 mei 2013   11 jaar oud
Wulp

Agrarische Natuurvereniging (ANV) Horst en Maten heeft een webcam geplaatst bij een wulpennest in het Staphorsterveld, het natuurgebied tussen Staphorst en Hasselt (OV). De webcam levert unieke beelden van het gedrag van wulpen..


Lees verder 21 mei 2013   11 jaar oud
Thumbnail Zwarte zee-eend, Naturgeschichte der Vögel Mitteleuropas, Publiek Domein

Voor de kust van Texel verblijven al enige tijd recordaantallen zee-eenden, zowel zwarte als grote zee-eenden. Nooit eerder werden voor de Nederlandse kust zo laat in het voorjaar nog zulke grote aantallen waargenomen. De eenden..


Lees verder 21 mei 2013   11 jaar oud
Casarca, Afferden 27 januari 2010

Het zijn er ieder jaar meer: casarca’s die op het Eemmeer verschijnen om er in de zomermaanden te ruien. In 2012 werden er bijna 800 geteld. Vogelaars speculeren al jaren over de herkomst van de groep casarca’s, die tot nu toe een..


Lees verder 17 mei 2013   11 jaar oud
eenmalig gebruik

Het is lente. Overal zie je bloemen en jong groen. Een groepje vogelaars heeft daar geen aandacht voor. Zij kijken naar een saaie bruine akker. Opgewonden wijzen ze naar een punt in de verte. ’Daar, naast die kluit links van dat..


Lees verder 15 mei 2013   11 jaar oud
Nationale Vogelweek 2013 2

De Nationale Vogelweek 2013 was een groot succes. Er waren meer dan 250 activiteiten en excursies door het hele land en duizenden deelnemers die de natuur in trokken. Er werden veel bijzondere vogelsoorten waargenomen, en veel..


Lees verder 14 mei 2013   11 jaar oud
Jonge zeearend geringd in Oostvaardersplassen. Mei 2009. Foto: Staatsbosbeheer.

Het hing al in de lucht, maar de zeearend in het Lauwersmeer heeft jongen. Twee weken terug zat het vrouwtje al niet meer in broedhouding. Ze stond telkens op de nestrand in de nestkom te kijken, meestal vergezeld van haar man...


Lees verder 11 mei 2013   12 jaar oud
Excursie in de Biesbosch

De Nationale Vogelweek is vanaf de vroege ochtend van 4 mei losgebarsten. Door het mooie lenteweer waren de vogels enorm actief en werden er veel mooie vogels gezien. Vooral de nachtegalen waren talrijk, en veel deelnemers zagen..


Lees verder 10 mei 2013   12 jaar oud
De Tuinfluiter, een uitgesproken Afrika-trekker, doet het in Schotland beter, in Engeland niet (foto: Glenn Vermeersch)

Recent broedvogelonderzoek bracht aan het licht dat de afname van broedvogels in Engeland groter is dan in Schotland. Tot nu toe werd aangenomen dat de achteruitgang vooral werd beïnvloed door factoren in de Zuid-Europese en..


Lees verder 9 mei 2013   12 jaar oud

Archief