Natuurberichten

Categorie: Vogels

Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over vogels door onder andere Vogelbescherming Nederland, de Werkgroep Grauwe Kiekendief, het Nederlands Instituut voor Ecologie en Wageningen University & Research. De vogelberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: vogeltrek, vogels herkennen, geluiden van vogels, vogels in de tuin, vogels voeren, waarnemen van vogels. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle vogelberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er weer nieuwe vogelberichten bij.

Pagina 61 van 287 - 2870 Resultaten

6.	De Biesbosch is het grootste zoetwatergetijden gebied van Europa

Meestal ontstaan natuurgebieden door aankoop, wanneer ze bijvoorbeeld gered worden van ontwatering, stadsuitbreiding of wegenaanleg. Maar bij de Biesbosch is het allemaal begonnen met een stormvloed. Op de nacht af, te weten van..


Lees verder 21 mei 2021   3 jaar oud
Koppeltje kleine mantelmeeuwen waarvan de vrouw een blauwe kleurring met witte inscriptie draagt

Vogels zijn niet meer anoniem zodra ze voor onderzoeksdoeleinden een gekleurde ring om hun poot krijgen. Door de kleurringen zijn ze individueel te herkennen: leuk voor waarnemers en belangrijk voor onderzoekers. Het wordt voor..


Lees verder 14 mei 2021   4 jaar oud
Herken de wilde natuur met de natuur-app ObsIdentify.

Vandaag lanceert Waarneming.nl de vernieuwde versie van de populaire natuur-app ObsIdentify. Deze app is een natuurherkenner in je broekzak: maak een foto met je telefoon en herken 22.303 Nederlandse wilde dieren en planten. De..


Lees verder 12 mei 2021   4 jaar oud
Gierzwaluw

Als je boven je hoofd weer het gierende geluid van de gierzwaluw hoort, weet je dat de zomer is begonnen. De vogel, herkenbaar aan zijn sikkelvormige vleugels, broedt in onze gebouwen en huizen. Om een beter beeld van de..


Lees verder 11 mei 2021   4 jaar oud
Gekraagde roodstaart, man

Natuur en mensen helpen door iemand eens lekker in te zepen? Werfzeep maakt nu, samen met Cordaid en Vogelbescherming, Savannezeep. Het hoofdingrediënt van deze zeep is sheaboter, gewonnen uit de vrucht van de Afrikaanse sheabomen..


Lees verder 5 mei 2021   4 jaar oud

Meerkoeten gebruiken allerlei soorten zwerfvuil in hun nesten; van ruitenwissers tot zonnebrillen, en tegenwoordig ook onze mondkapjes. Bioloog Auke-Florian Hiemstra wil weten waarom ze dat doen en wat de gevolgen ervan zijn. Aan..


Lees verder 1 mei 2021   4 jaar oud
Koolmees voor nestkast

Grote kans dat de mees in je nestkastje net het eerste ei heeft gelegd. Vorig jaar legde de gemiddelde Nederlandse koolmees op 17 april haar eerste ei. Dat blijkt uit één van de grootste jaarlijkse bevolkingsonderzoeken onder..


Lees verder 23 april 2021   4 jaar oud
kievit

Het platteland is stiller geworden sinds grutto en veldleeuwerik op veel plekken verdwenen zijn. Bijen en andere insecten nemen sterk in aantal af. Het zijn symptomen van een verzwakte natuur. Vogelbescherming Nederland pleit..


Lees verder 21 april 2021   4 jaar oud
groene held Ton Hannink - eenmalig gebruik

Het aantal weidevogels gaat ontzettend hard achteruit, constateert Ton Hannink tot zijn spijt. Gelukkig wordt er sinds enkele jaren letterlijk hulp ingevlogen: een drone vergemakkelijkt het zoeken naar nesten op het boerenland. De..


Lees verder 19 april 2021   4 jaar oud
Magnolia in Ede verschil in ontwikkeling tussen half april 2020 en half april 2021

We hadden een vroege voorlente, maar door de hele koude april verliep de ontwikkeling in de natuur de afgelopen weken tergend traag. De planten komen inmiddels zeer laat in bloei. De huidige timing is vergelijkbaar met het..


Lees verder 18 april 2021   4 jaar oud

Archief