Natuurberichten

Categorie: Vogels

Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over vogels door onder andere Vogelbescherming Nederland, de Werkgroep Grauwe Kiekendief, het Nederlands Instituut voor Ecologie en Wageningen University & Research. De vogelberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: vogeltrek, vogels herkennen, geluiden van vogels, vogels in de tuin, vogels voeren, waarnemen van vogels. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle vogelberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er weer nieuwe vogelberichten bij.

Pagina 96 van 287 - 2870 Resultaten

Roodborst Nature Today Go

Al 270 mensen en organisaties hebben bijna 19 duizend euro gedoneerd aan de crowdfunding voor Nature Today Go! Uit de reacties blijkt dat veel mensen ons doel steunen: meer kennis en steun voor natuur door iedereen toegang te..


Lees verder 24 februari 2019   6 jaar oud

De persoonlijkheid bij mensen bepaalt voor een groot deel hun geluksgevoel, gezondheid en succes. Omdat persoonlijkheid bij mensen zo wezenlijk is, rijst de legitieme vraag: waarom zou dat voor dieren niet gelden? In zijn..


Lees verder 22 februari 2019   6 jaar oud
IJsvogel

Vogels zijn meer dan fleurige, vrolijke zangers waar vogelaars en natuurliefhebbers blij van worden. Naast hun eigen waarde en bestaansrecht, hebben vogels namelijk kwaliteiten die essentieel zijn voor de overleving van ons, de..


Lees verder 19 februari 2019   6 jaar oud
Uria aalge. Zeekoet

De afgelopen weken zijn er op de Nederlandse stranden vele duizenden verzwakte en dode zeekoeten aangespoeld. De vogels worden ziek, stervende of dood gevonden op de Waddeneilanden en aan de Hollandse kust. Levende vogels worden..


Lees verder 18 februari 2019   6 jaar oud
Heggenmus, Vogelbescherming Nederland

Op een zonnige dag in februari kan het zomaar gebeuren dat je een hoog, ijl riedeltje hoort, zeker in de stad. Grote kans dat het een heggenmus is die zijn keel smeert, niet zelden vanaf een conifeer of pergola. Het is een van de..


Lees verder 15 februari 2019   6 jaar oud
entomologen

In Nationaal Park Hollandse Duinen zijn in 2018 bijna 7.000 soorten planten en dieren aangetroffen. Nooit eerder werd er in een jaar tijd zo'n grote biodiversiteit aangetroffen binnen een Nederlands natuurgebied. Het hoge aantal..


Lees verder 15 februari 2019   6 jaar oud
Saba reptiel

Op Saba, Sint Maarten, Sint Eustatius en de Saba Bank leven minimaal 35 dier- en plantensoorten die nergens anders ter wereld voorkomen, zogenoemde ‘endemen’. Nog eens 188 soorten komen enkel voor op de omliggende eilanden. Het..


Lees verder 13 februari 2019   6 jaar oud
Limosa limosa. Grutto

Een nieuw wetenschappelijk artikel luidt de noodklok. Het verschijnt in het aprilnummer van Biological Diversity, maar haalde gisteren al de voorpagina van the Guardian. Dagelijkse berichten over Brexit en Trump werden verdrongen..


Lees verder 12 februari 2019   6 jaar oud
Tuinfluiter eenmalig gebruik

We herinneren ons allemaal het warme voorjaar en de hete zomer van 2018. Ook in dat seizoen gingen vogelringers aan de slag op Constant Effort Sites (CES). Ze vingen bij elkaar bijna 20.000 vogels, verdeeld over 41 locaties...


Lees verder 8 februari 2019   6 jaar oud

Op de zes Nederlandse Caribische tropische eilanden vind je de meest diverse en bijzondere ecosystemen van het Nederlandse Koninkrijk: van adembenemende koraalriffen tot uitbundige nevelwouden: in deze spectaculaire natuurwereld..


Lees verder 6 februari 2019   6 jaar oud

Archief