Natuurberichten
Categorie: Klimaat
Door de uitstoot van broeikasgassen onder andere door het gebruik van fossiele brandstoffen door de mens ontstaat het broeikaseffect. Hierdoor verandert het klimaat in Nederland en wereldwijd. Het leidt tot een opwarming van de aarde en zeespiegelstijging. Zowel de stijgende concentratie aan broeikasgassen en de klimaatverandering heeft grote gevolgen voor de natuur. Topbiologen hebben hier honderden natuurberichten over gepubliceerd op Nature Today. Hieronder staan alle klimaatgerelateerde natuurberichten met de meest recente berichten bovenaan.Pagina 18 van 134 - 1334 Resultaten

Door de veel te warme herfst en winter verbruiken insecten die in winterrust zitten heel veel meer energie waardoor ze meer risico lopen om te sterven gedurende de rustperiode of extra verzwakt uit de winter te komen. Het is ook..

Deze maand verscheen de RAVON-balans, het jaarlijkse overzicht over hoe het gaat met de reptielen, amfibieën en vissen van ons land. In deze uitgave onder andere een artikel over de Mark, een riviertje dat in de vorige eeuw..

Hoewel de cijfers nog niet definitief zijn kunnen we al wel stellen dat 2023 een slecht vlinderjaar was, een van de allerslechtste sinds het Meetnet Vlinders in 1990 van start ging. Vooral in het voorjaar en in juli en augustus..

Uw buurttuin uitbreiden, een houtwal herstellen, een bijenlint aanleggen of de natuurspeeltuin opknappen. Al deze mooie ideeën kosten tijd én geld. Speciaal daarvoor heeft de provincie het platform Brabanders voor Natuur..

Natuurlijk ging het tijdens COP28 over het terugdringen van fossiele brandstoffen. Maar er moet meer radicaal anders om de opwarming van de aarde niet verder dan 1,5 graad te laten oplopen. Gelukkig stonden thema’s als ons..

Op de VN-Klimaattop in Dubai heeft IUCN (International Union for Conservation of Nature) de nieuwste Rode Lijst van bedreigde soorten bekendgemaakt. Een toepasselijke plek want de klimaatcrisis heeft enorme negatieve gevolgen voor..

Sinds de ontdekking dat steekmuggen ziektes kunnen overdragen, zijn onderzoekers geïnteresseerd in hun verspreiding. Toch blijft het insect een vaak over het hoofd geziene stadsbewoner. Onderzoekers hebben daarom nu een overzicht..

Je denkt bij Drenthe eerder aan hunebedden en heidevelden dan aan water. Maar na het lezen van 'Drenthe Waterland' weet je wel beter. Natuurfotograaf Karin Broekhuijsen laat zien dat Drenthe prachtige watergebieden heeft. En dat..

Door het veranderende klimaat dreigt het verschil tussen twee ondersoorten van de rosse grutto langzaam te verdwijnen. Die waarschuwing uiten trekvogelonderzoekers van het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee..

In september en oktober trof RAVON tijdens veldwerk op meerdere locaties in Noord-Brabant zeer kleine exemplaren van de grote modderkruiper aan. Het vangen van grote modderkruipers met een lengte van slechts enkele centimeters, zo..