Natuurberichten
Categorie: Overig
Uitgever: ARK Rewilding Nederland
ARK Rewilding Nederland verlegt grenzen voor wilde natuur met als resultaat robuuste natuurgebieden waar natuurlijke processen hun gang mogen gaan. Dat levert een grote rijkdom aan landschappen, planten en dieren op. Bovendien genereert die natuur inkomsten voor bijvoorbeeld recreatie, delfstoffenwinning en gezondheid. Vrij toegankelijke natuur is spannend én voorwaarde voor de betrokkenheid van mensen.
Pagina 1 van 7 - 65 Resultaten

Op een knalrood bankje in een oranjegekleurd bos zitten ARK’ers Elma Duijndam en Gerben Overweg in een herfstzonnetje. Al 35 jaar zijn veldlessen een onmisbaar onderdeel van ARK’s werk. Vorig jaar werd ook het Jonge Rewilders..

Van grote grazers op een rivierduin, naar oesters in het zoute water; ook in de Noordzee is ARK Rewilding Nederland actief. Maar hoe doe je dat eigenlijk, zeenatuur herstellen? En wat is er in de toekomst voor nodig om..

The hunt is on! ARK Rewilding Nederland en Stichting Oog op de natuur zoeken ambitieuze fotografen om hét verhaal over de kracht van rewilding te maken. Rewilding is een hoopvol perspectief en verdient een groter podium...

ARK Rewilding Nederland ontwikkelde samen met het Wereld Natuur Fonds een kanokaart voor sportieve natuurliefhebbers. Met een kano-excursie voor de leden van ARK's Jonge Rewilders Netwerk werden de nieuwe routes en de kanokaart..

Het stoppen van verzuring door stikstof heeft nu topprioriteit. Daarnaast heeft het herstel van gezonde voedselkringlopen op landschapsschaal dringend aandacht nodig. Een leger aan microben, kleine en grote dieren staat hongerig..

Voor het eerst is het mogelijk om betrouwbaar en op grotere schaal de zeer zeldzame Europese platte oester te kweken. Deze primeur is goed nieuws voor de aanleg van de ecologisch waardevolle oesterriffen...

Zo'n veertig tweedejaars PABO-studenten namen deel aan een driedaagse training natuureducatie. Hier leerden ze over lesgeven over natuur aan basisschoolleerlingen. “Ik heb normaal niet zoveel met buitenles geven, maar deze..
Al ruim vijftig jaar komt de Bataafse stroommossel niet meer voor in Nederland. Deze zeldzame riviermossel gebruikt vissen voor de verspreiding van larven. Alle seinen lijken nu op groen te staan voor een terugkeer. Dat zou goed..

Afgestorven bomen met afbladderende bast, stammen als een gatenkaas, vermolmde resten vol zwammen. We kennen de vele vormen van dood hout allemaal uit het bos. Minder bekend is de sleutelrol van dood hout in de natuur. Tien..

Honderdvijftig jaar geleden werd tussen Rotterdam en de Noordzee de Nieuwe Waterweg gegraven. De diepe riviermonding heeft ons veel gebracht: een goed bereikbare haven die internationaal concurreert met de andere wereldhavens...