Natuurberichten

Categorie: Overig

Pagina 110 van 127 - 1268 Resultaten

Snuitkevers

Op aarde komen meer dan 400.000 soorten kevers voor, terwijl de groep van de tuatura’s, hagedis-achtige reptielen uit Nieuw-Zeeland, slechts 2 soorten telt. Ook zeer oude diergroepen, zoals de krokodillen die reeds 250 miljoen..


Lees verder 11 september 2012   12 jaar oud
Rijstkorrelmos

Tijdens de vegetatiekartering van de schietbanen op het Infanterieschietkamp (ISK) Harskamp is een rijke populatie van het ernstig bedreigde Rijstkorrelmos gevonden door medewerkers van de Dienst Vastgoed Defensie. Dat heeft..


Lees verder 9 september 2012   12 jaar oud
Zuidelijke boomsprinkhaan

Zomervakantie is gedaan. Ondanks de kwakkelzomer kende ook dit jaar de noord-zuid-stroom aan toeristen haar klassieke hoogtepunten en waren nieuwsberichten over ‘zwarte dagen’ op Franse snelwegen niet uit de lucht. We staan er..


Lees verder 6 september 2012   12 jaar oud

Tussen de fabrieken en de olieopslagsilo’s in de haven van Amsterdam liggen nog veel terreinen waar op dit moment geen gebruik van wordt gemaakt. Op deze tijdelijke natuur blijkt zich een heel boeiende planten- en dierenwereld..


Lees verder 30 augustus 2012   12 jaar oud
Insectenbemonstering op een groene strandvlakte

Ecologen onderzoeken momenteel de natuurwaarden van zoet-zoutgradiënten. Zij willen achterhalen welke planten- en diersoorten afhankelijk zijn van overgangen tussen zoete en zoute milieus en hoe deze gradiënten zich in kustzones..


Lees verder 29 augustus 2012   12 jaar oud
Kleine zonnedauw

Na de grote natuurinrichtingswerken is Averbode Bos en Heide in het Merodegebied een natuurgebied in volle ontwikkeling. De wandelaars weten dit steeds meer te appreciëren. Maar ook de natuur reageert bepaald enthousiast. Met de..


Lees verder 2 augustus 2012   12 jaar oud
Barnsteenslak met parasiet

De Gewone barsteenslak is een landslak die in ons land en in zowat gans Europa vrij algemeen voorkomt. Je kan ze terugvinden in vochtige gebieden en langs de waterkant. Maar het leven van een barnsteenslak is niet altijd even..


Lees verder 30 juli 2012   12 jaar oud
Knoflookpad. Eenmalig gebruik bij persbericht juli 2012

Het gaat zeer slecht met de Knoflookpad in België en Nederland. Zonder ingrijpen dreigt de amfibieënsoort binnen vijf jaar uit te sterven in delen van Nederland en Belgisch Limburg. Om dit te voorkomen heeft de ‘Projectgroep..


Lees verder 19 juli 2012   12 jaar oud
Geaderde leemhoed

Spookdraaigatje, Japanse druipzakpijp, rosse stekelstaart, geaderde leemhoed; allemaal exoten die onder de aandacht worden gebracht in ‘Kijk op exoten’, een nieuwsbrief die vandaag voor het eerst verschijnt. Een initiatief vanuit..


Lees verder 28 juni 2012   12 jaar oud
Slak.
Krijg later een andere foto van NIOO. Deze foto vervangen door de nieuwe

Zaden, eitjes en zelfs hele dieren kunnen meeliften met een watervogel. Klevend aan hun poten, veren en snavels kunnen ze wellicht honderden kilometers reizen, maar ook in hun darmen...


Lees verder 27 juni 2012   12 jaar oud

Archief