Natuurberichten

Categorie: Overig

Pagina 76 van 127 - 1268 Resultaten

SEM foto zwavel kristallen

Overal om ons heen komen ze voor: micro-organismen. Eén specifieke groep, de ontzwavelaars, heeft zich inmiddels erg nuttig bewezen: ontzwavelaars halen het stinkende waterstofsulfide uit aardgas en biogas zodat het geen schade..


Lees verder 16 februari 2018   7 jaar oud
Spelende kinderen bij flat

Op de drukbezochte 'Alles is gezondheid'-conferentie werd op woensdag 7 februari een nieuwe website gelanceerd die nauw verwant is aan de Atlas Leefomgeving. De Gids Gezonde Leefomgeving is een website voor iedereen die aan de..


Lees verder 15 februari 2018   7 jaar oud
Ruig leermos (Peltigera praetextata) op een horizontale tak in het wilgenvloedbos Ottergriend in de Sliedrechtse Biesbosch (2017).

Bij een onderzoek in 2017 naar schorsbewonende slakken in de Biesbosch werden onverwacht twee zeldzame leermossen op wilgen gevonden. Leermossen zijn korstmossen met blauwalgen, die in Nederland op bomen uitermate schaars zijn. De..


Lees verder 11 februari 2018   7 jaar oud
Operatie IceBridge flight op 25 juli 2017

Het ijs op de noordpool wordt dunner en de bedekking neemt af. Een belangrijke vraag is of als het ijs verdwijnt het ook weer terug kan komen. Of moeten we rekening houden met een ijsvrije noordpool met wereldwijde gevolgen op het..


Lees verder 1 februari 2018   7 jaar oud

In 2017 zag je ze al veel, maar dit jaar is het officieel 'hot & happening': jassen, tassen, schoenen en andere mode-items versierd met franjes. In en om modestad Amsterdam blijk je echter ook onder water individuen met franjes..


Lees verder 28 januari 2018   7 jaar oud
Ruig pruikspijkertje

‘Dood hout leeft’ was tegen het eind van de twintigste eeuw een veel gehoorde kreet onder voorstanders van een meer natuurlijk bosbeheer. En ze werden op hun wenken bediend, zij het op veel plaatsen schoorvoetend. Dit natuurbeheer..


Lees verder 26 januari 2018   7 jaar oud
gefaseerd maaien - primair

Door het intensieve gebruik van ons land worden bermen en groenstroken, in het buitengebied en in steden en dorpen, steeds belangrijker voor vlinders, bijen en biodiversiteit in het algemeen. De waarde voor bestuivers staat en..


Lees verder 22 januari 2018   7 jaar oud
Limosa limosa. Grutto

Met nieuwe, op radar gebaseerde, satellietwaarnemingen wordt in beeld gebracht hoe intensief graslanden worden gebruikt. Met behulp van deze satellietbeelden van agrarische landschappen kan worden bepaald hoe geschikt een..


Lees verder 20 januari 2018   7 jaar oud
Podzol op de Lüneburger Heide (Duitsland)

Eind vorige eeuw werkten de meeste ecologen nog het liefst alleen bovengronds en waren bodemonderzoekers mannen met baarden in hun eigen wereldje. De vraag wat je nou eigenlijk kon doen met die bodem kwam nauwelijks ter sprake...


Lees verder 12 januari 2018   7 jaar oud
satellietfoto van 8 januari. De rode gebieden langs de rivieren zijn overstroomd

De recente overvloedige neerslag in Nederland en Duitsland heeft ervoor gezorgd dat de Rijn, Waal en IJssel tot kilometers brede watermassa’s zijn uitgegroeid. Een vergelijking van een Groenmonitor satellietfoto van 8 januari met..


Lees verder 10 januari 2018   7 jaar oud

Archief