Natuurberichten

Categorie: Overig

Pagina 88 van 127 - 1268 Resultaten

De Kleine kartuizerslak Monacha cartusiana is een zeer elegante soort

De Kleine Kartuizerslak staat op de Rode Lijst van de Nederlandse weekdieren. Na 1950 was deze fraaie landslak door verstedelijking duidelijk afgenomen. Tijdens een recente inventarisatie in de Millingerwaard en Kekerdomse waard..


Lees verder 19 juni 2016   8 jaar oud
Hoog water rivieren, dieren zoeken hogere delen op

Na de grote hoeveelheden regen van de afgelopen week in Zuid-Duitsland steeg de Rijn te Lobith afgelopen weekend tot 13 meter boven NAP. Bij dergelijke waterstanden wordt er gesproken van een zomerhoogwater en lopen de lage delen..


Lees verder 6 juni 2016   8 jaar oud
De Vergeten schorshoren (Balea heydeni). Het huisje is gedrongener dan dat van de Slanke schorshoren, met vaak iets bollere windingen en minder sterke ribbels. Het lichaam, met name de flanken en de kruipvoet, is bovendien lichter van kleur

Sommige landslakken leven vrijwel uitsluitend op boomschors. Het Nationaal Park De Biesbosch wordt al 15 jaar op dergelijke soorten geïnventariseerd. Eén slakje wist de onderzoekers daarbij echter steeds te ontlopen, ondanks..


Lees verder 5 juni 2016   8 jaar oud

Maar liefst 10% van de Europese kustduinen en 90% van de Europese binnenlandse stuifzanden ligt in Nederland. Deze natuurgebieden staan onder druk, maar mede dankzij enkele Europese LIFE-projecten wordt er gewerkt aan behoud van..


Lees verder 3 juni 2016   8 jaar oud
Wilgen knotten bij Scherpenzeel

Georganiseerde burgers leveren een belangrijke bijdrage om het landelijk gebied en de stad te vergroenen. Weinig initiatieven zijn echter actief binnen het Natuurnetwerk Nederland. Dat is opvallend, want groene burgerinitiatieven..


Lees verder 27 mei 2016   8 jaar oud
Wijngaardslak

Het was een zachte winter, maar het voorjaar was koud. Veel Wijngaardslakken sliepen nog wat langer uit in hun schuilplaatsen onder de grond. Inmiddels is de voortplantingstijd weer begonnen en staat voor deze grootste Nederlandse..


Lees verder 22 mei 2016   8 jaar oud
Platalea leucorodia. Lepelaar

Een nieuw veldseizoen, een nieuwe app. De NDFF lanceert de NDFF Invoer App. Met deze app kunt u waarnemingen van planten en dieren direct toevoegen aan de Nationale Databank Flora en fauna (NDFF)...


Lees verder 19 mei 2016   8 jaar oud
HappyHier smiley uitsnede banner

In de eerste zonovergoten week van mei blijken inwoners van Drenthe het gelukkigst en die van Flevoland het minst gelukkig. Dat laten de eerste resultaten van het landelijke HappyHier-geluksonderzoek van Wageningen UR zien. Ook..


Lees verder 18 mei 2016   8 jaar oud
Pyrus communis. Gewone peer

Meer bloemenweiden kunnen zorgen voor meer diversiteit in wilde bestuivende insecten. En meer diversiteit in bestuivende insecten zorgt voor een betere kwaliteit fruit. En dus voor hogere opbrengsten. Bij de teelt van zowel peren..


Lees verder 16 mei 2016   8 jaar oud
Marker Wadden boven water

De kaart van Nederland verandert: woensdag 11 mei werd het eerste eiland van de Marker Wadden zichtbaar. Daarmee is door Natuurmonumenten in samenwerking met Rijkswaterstaat een belangrijke stap gezet in de aanleg van een nieuwe..


Lees verder 14 mei 2016   9 jaar oud

Archief