Natuurberichten
Dossier: Tuinen
In tuinen is ontzettend veel leven te ontdekken. Wanneer je goed kijk zie je dat elke tuin eigenlijk vol zit met allerlei dieren. Denk aan vogels, vleermuizen en egels maar ook aan bijen, dagvlinders en nachtvlinders. En wat dacht je van alle verschillende soorten slakken, spinnen, wormen en talloze insecten. Wekelijks worden hieronder nieuwe natuurberichten geplaatst over dieren in de tuin en hoe je je tuin aantrekkelijker kunt maken voor dieren. De meest actuele berichten staan bovenaan.Pagina 41 van 107 - 1069 Resultaten

De winnaar is de kruisspin, gevolgd door de grote trilspin en de gewone huisspin; dat is de uitslag van de Spinnentelling 2021. Er zijn gemiddeld per tuin meer kruisspinnen geteld dan in de afgelopen droge zomers. Deze achtpoter..

Paddenpoelen worden steeds populairder. Maar de aanleg van zo’n poel kost wel de nodige voorbereiding. Waar moet je op letten? Atlas gaat in gesprek met Cindy en Ilvy: de één heeft een succesvolle poel aangelegd, de ander moest..
Rupsen van de dagpauwoog zijn in augustus en september altijd volop te zien. Op maandag 6 september kwam er bij De Vlinderstichting echter een bijzondere melding binnen van deze rupsen. Ze waren namelijk niet op hun gebruikelijke..
Op zaterdag 11 en zondag 12 september 2021 vindt de jaarlijkse Nationale Spinnentelling plaats, dit jaar voor de negende keer. Net als de afgelopen jaren kan iedereen dat weekend in zijn huis en tuin op zoek naar zoveel mogelijk..

Alle vlinders zijn eerst rups geweest, dus als je vlinders ziet, betekent dit dat er ook rupsen moeten zijn geweest. Als je eens goed in je tuin gaat speuren, kom je soms hele leuke verrassingen tegen. Zo vonden wij, in ons kleine..

De naam lijkt een scheldwoord: stinkende gouwe is het stoepplantje van de week. De plant werd in oude tijden in de geneeskunde gebruikt en begon vanuit de kruidentuinen van weleer aan z’n opmars door steden en dorpen. U komt nu..
Het boomblauwtje heeft een aantal generaties per jaar. De rupsen leven op bloemknoppen. In het voorjaar worden eitjes afgezet op bijvoorbeeld sporkehout en hulst, die dan bloemknoppen hebben. In de zomer is klimop een goede..

Tegenwoordig kun je in de stad allerlei vetplantjes tegenkomen, ontsnapt van de vele groendaken. Muurpeper groeit ook op die daken maar is geen nieuwkomer. Al hoeft er maar een blaadje los te raken en het kiemt weer ergens. Ook al..

De nieuwe Atlas-medewerker Laura groeide op in de Achterhoek. Op haar 17e verhuisde ze voor haar studie naar Leiden, drie jaar later naar Nijmegen. Hoewel ze een stadsmens is, gaat ze nog graag terug naar haar ‘roots’. Laura..