Natuurberichten

Dossier: Tuinen

In tuinen is ontzettend veel leven te ontdekken. Wanneer je goed kijk zie je dat elke tuin eigenlijk vol zit met allerlei dieren. Denk aan vogels, vleermuizen en egels maar ook aan bijen, dagvlinders en nachtvlinders. En wat dacht je van alle verschillende soorten slakken, spinnen, wormen en talloze insecten. Wekelijks worden hieronder nieuwe natuurberichten geplaatst over dieren in de tuin en hoe je je tuin aantrekkelijker kunt maken voor dieren. De meest actuele berichten staan bovenaan.

Pagina 83 van 103 - 1029 Resultaten

Luidruchtige parkieten die zomaar ineens aan je vetbol hangen. Iedereen in de Randstad kent ze wel: halsbandparkieten. Deze exotische vogels hebben de gewoonte om ’s avonds naar hun gezamenlijke slaapplaats te vliegen. Sovon..


Lees verder 25 juli 2014   10 jaar oud
gamma-uil vierkant

Vlinderstruik (Buddleja) is een heel goede vlinderplant. Vlinders als atalanta, kleine vos en dagpauwoog komen er graag op drinken. Zelfs de oostelijke vos, die vorige week voor het eerst in ons land opdook werd een aantal malen..


Lees verder 24 juli 2014   10 jaar oud
Merel neemt bad

We hebben weer een paar warme dagen voor de boeg. Vogels hebben dan, net als wij, extra vocht nodig. Ze drinken meer water én ze badderen erin om af te koelen. Help de vogels en zet een schaal met water in uw tuin!..


Lees verder 22 juli 2014   10 jaar oud
Waterdiertjes zoeken

Afgelopen zondag organiseerde de Stichting Natuur en Milieu Educatie Zaanstreek voor de eerste keer een ‘Soortendag’. Deze vond plaats in de heemtuin van Zaandam en ongeveer 300 inwoners van deze stad kwamen op de dag af. Tijdens..


Lees verder 16 juli 2014   10 jaar oud
landkaartje vierkant

Het lijkt een erg goed jaar te worden voor het landkaartje. Deze vlinder van bosranden en tuinen heeft dit voorjaar al goed gevlogen en blijkbaar waren de omstandigheden prima voor de groei van de rupsen, want er vliegen nu veel..


Lees verder 14 juli 2014   10 jaar oud
Huismus voedt jong

In deze tijd van het jaar zie je het regelmatig: een jong vogeltje dat schijnbaar verweesd en luid piepend op de grond of een tak zit. Zielig of hulpeloos? Nee! Vogelbescherming roept op om jonge vogels met rust te laten. Want..


Lees verder 10 juni 2014   10 jaar oud

Voor het eerst is met zekerheid sla-zeggeroest in Nederland vastgesteld. Weliswaar werd in 1974 deze parasiet vastgesteld op sla in een groentezaak in Baarn, maar dit kon geïmporteerde sla geweest zijn. In 1934 werd in Engeland..


Lees verder 6 juni 2014   10 jaar oud
Eekhoorn in boom VOOR EENMALIG GEBRUIK

Eekhoorns bouwen doorgaans hun eigen nesten van takken, mos en grassen in een kroon van een boom, maar ze maken ook gebruik van boomholten en daarom ook van nestkasten. Welke nestkasten het meest geschikt zijn voor eekhoorns, is..


Lees verder 4 juni 2014   10 jaar oud

2014 is het jaar van de eekhoorn. Speciaal daarom volgt Vroege Vogels dit voorjaar nauwlettend de eekhoorntuin van Henni van der Zanden. Eekhoorns zijn normaal gesproken erg schuw, maar één eekhoorn komt erg dicht bij Henni...


Lees verder 21 mei 2014   10 jaar oud
Eekhoorn VOOR EENMALIG GEBRUIK

Op 17 en 18 mei vindt het eekhoornweekend plaats. Daarin roepen we mensen op om zoveel mogelijk waarnemingen te verrichten aan eekhoorns en deze via de website of de speciale eekhoorn app aan ons door te geven. Op die wijze..


Lees verder 8 mei 2014   10 jaar oud

Archief