Natuurberichten
Dossier: Bedreigde soort
Pagina 176 van 197 - 1968 Resultaten
Vanaf 2002 is het donker pimpernelblauwtje bekend uit het Roerdal. Sinds die tijd wordt de soort hier op de voet gevolgd. Het leefgebied van het donker pimpernelblauwtje is de wegberm; de rupsen eten daar van het mierenbroed in..

Landgoederen vooral op kleigrond kunnen bijzondere paddenstoelen opleveren die je op zandgronden niet zult aantreffen. Vooral onder boleten en amanieten zitten verschillende soorten die alleen hier te vinden zijn. Onlangs werden..

Al jaren wordt er gesproken over de mogelijke terugkeer van de wolf naar Nederland. Maar heeft hij hier wel iets te zoeken? Onderzoek waarbij potentiële leefgebieden in Nederland zijn vergeleken met bekende leefgebieden in..

Eind augustus werden tien exemplaren van de met uitsterven bedreigde Zijige inktzwam aangetroffen in Bergen (NH). Deze paddenstoel is maar van één vindplaats in Nederland bekend, maar laat zich daar meerdere malen per jaar zien...

Ecologen onderzoeken momenteel de natuurwaarden van zoet-zoutgradiënten. Zij willen achterhalen welke planten- en diersoorten afhankelijk zijn van overgangen tussen zoete en zoute milieus en hoe deze gradiënten zich in kustzones..

Het gaat beter met de patrijs in Benzenrade. De vogelsoort die in de jaren zeventig van de vorige eeuw verdween, is weer een paar keer gezien rond het Heerlense gehucht. Met dank aan een speciaal project. Zeven jaar na de start..

Voor het eerst in de historie dreigt er een amfibie uit Nederland te verdwijnen. De vuursalamander wordt met acuut uitsterven bedreigd. De Zuid-Limburgse populatie in terreinen van Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en het Limburgs..

In de zomer zijn mierennesten op volle sterkte en kunnen werksters overal aangetroffen worden als ze druk op zoek zijn naar voedsel. Een heel bijzondere plek om mieren te bekijken is de omgeving van Ommen. Hier komen zeldzame en..

In de duinen van het Kraansvlak bij Overveen leeft een kudde wisenten. Deze Europese bizons zijn grote dieren, maar soms toch erg lastig te vinden. Om kennis op te doen over hun gedrag en om ze makkelijker te kunnen zien is..

In het Drielandenpark heeft voor het tweede jaar op rij een paartje grauwe klauwieren succesvol gebroed. Afgelopen week werden de klauwieren met jongen waargenomen. Deze vogel met het kenmerkende zorro masker is een van de kersen..