Natuurberichten

Dossier: Biodiversiteit

Pagina 130 van 373 - 3728 Resultaten

Sinds enige jaren werken we in Nederland aan het concept Basiskwaliteit voor de natuur. Jarenlang richtte het natuurbeleid zich op natuurgebieden en bijzondere soorten. Maar de kwaliteit van ons hele landschap is ver beneden peil..


Lees verder 4 mei 2022   3 jaar oud
Graafwerkzaamheden bij het Greveschutven

De werkzaamheden rond het Greveschutven zijn nog maar net afgerond, maar de resultaten zijn nu al indrukwekkend. Sinds kort zijn er weer roerdompen en boomkikkers te horen. Mari de Bijl is al veertig jaar bij het gebied betrokken..


Lees verder 3 mei 2022   3 jaar oud
Duingrasland Vlieland, vegetatie die te maken heeft met forse temperatuurschommelingen

Als het gaat over opwarming van de aarde, dan wordt daar vrijwel altijd de stijging van de luchttemperatuur mee bedoeld. Maar naar de letterlijke opwarming van de 'aarde', oftewel de bodem, is nog weinig onderzoek gedaan...


Lees verder 3 mei 2022   3 jaar oud
Onderzoek aan Zwarte specht

Al bijna dertig jaar werkt Stichting Bargerveen aan systeemgericht herstel en beheer van de Nederlandse natuur. In nauwe samenwerking met beheerders wordt ecologische kennis ontwikkeld en vertaald naar de praktijk van beheer en..


Lees verder 3 mei 2022   3 jaar oud
Eenmalig gebruik

In 2030 wil Breda een ‘stad in een park’ zijn, met voor elke inwoner groen binnen handbereik. Inmiddels is de gemeente zo’n vier jaar onderweg om die ambitie waar te maken. Hoe gaat het met de groene plannen? Stadsecoloog Rombout..


Lees verder 3 mei 2022   3 jaar oud
Ontwerp van MTD landschapsarchitecten - eenmalig gebruik

Ook in de stad is een groene omgeving belangrijk. De Stichting Stadsnatuur Eindhoven zet zich in voor een groenere stad onder het motto: je beste buur is de natuur. In Eindhoven bestaat stadsnatuur aan de stadsranden, in poelen,..


Lees verder 2 mei 2022   3 jaar oud
meimotten primair 2

In mei staan de sociale media van De Vlinderstichting helemaal in het teken van nachtvlinders. Om aandacht te vragen voor de noodzaak van nachtvlinders. Om meer kennis te delen over deze toch wat onbekende(re), maar zeker nuttige..


Lees verder 1 mei 2022   3 jaar oud
Witte winterpostelein

Nee, winterpostelein is geen in de winter groeiende postelein. Het is een aparte soort. Wel is hij net als de andere postelein ooit ingevoerd als eetbare plant en verwilderd. En nieuwkomer roze winterpostelein is geen..


Lees verder 1 mei 2022   3 jaar oud
Wormslak

Bij het bestuderen van koraalriffen op Curaçao stuitte een team van onderzoekers van Naturalis en de Rijksuniversiteit Groningen op iets wat een wormslak bleek te zijn. Tot nu toe waren deze dieren niet bekend in het Caribisch..


Lees verder 30 april 2022   3 jaar oud
Bermen workshop

In mei 2022 kan je meedoen met één van de vier workshops over ecologisch bermbeheer in de provincie Noord-Brabant. In de workshops laten experts van verschillende kennisorganisaties praktijkvoorbeelden zien van verschillende types..


Lees verder 29 april 2022   3 jaar oud

Archief