Natuurberichten

Dossier: Biodiversiteit

Pagina 176 van 368 - 3680 Resultaten

Schelpdierbanken in de Noordzee EENMALIG GEBRUIK

Kippengaas als huls, vier houten balken als poten en honderden lege oesterschelpen om het gevaarte mee vol te stoppen. Het vergt wat knutselwerk, maar dan heb je ook wat: de eerste oesterwieg ter wereld is een feit. Deze..


Lees verder 17 maart 2021   4 jaar oud
Voorbeeldexoten LIFE Resilias

In onze bossen en natuurterreinen komen verschillende uitheemse planten- en diersoorten voor, ook wel exoten genoemd. Ongeveer 10% daarvan gedraagt zich invasief en verspreidt zich ten koste van lokale inheemse soorten. Dat kan..


Lees verder 16 maart 2021   4 jaar oud
Groene Helden Soetens en Vervoort - eenmalig gebruik

Tien jaar nadat-ie bijna uit Brabant was verdwenen, is de boomkikker weer bezig aan een opmars. Dat is mede de verdienste van Jeanne Soetens en Bert Vervoort. Als vrijwilligers helpen zij mee met het tellen en lokaliseren van de..


Lees verder 15 maart 2021   4 jaar oud
Gedeputeerde Ten Bolscher hangt nestkastje op

De provincie Overijssel gaat bij het aanpakken van overlast van eikenprocessierupsen sterker inzetten op het stimuleren van de natuurlijke vijanden van de rupsen. Daarom worden de komende week dertienhonderd koolmezennestkasten..


Lees verder 14 maart 2021   4 jaar oud
Atalanta op poep van een konikpaard EENMALIG GEBRUIK

Fladderend van bloem tot bloem. Zo kennen we veel vlinders: op zoek naar nectar. Maar soms leven vlinders ook van heel andere dingen en voeden ze zich met mineralen uit vochtige plekken en sap van bloedende bomen. Of ze komen naar..


Lees verder 14 maart 2021   4 jaar oud
De muskusrat is een uitheemse diersoort en een risico voor de waterveiligheid in Nederland

Muskusratten en beverratten zien er voor veel mensen best leuk en aaibaar uit. Toch zijn deze uitheemse diersoorten een risico voor de waterveiligheid in Nederland. De waterschappen zijn verantwoordelijk voor het onder controle..


Lees verder 13 maart 2021   4 jaar oud
De juffer Mesopodagrion tibetanum komt alleen voor in de bergen van zuidoost Azië en is een van de slechts twee soorten van de familie Mesopodagrionidae.

Een grootschalig, internationaal onderzoek heeft ertoe geleid dat we momenteel een beter beeld hebben van de herkomst van de zesduizend soorten libellen en juffers op aarde, en hun relatie tot elkaar. Wetenschappers van onder..


Lees verder 13 maart 2021   4 jaar oud

Dit jaar worden er geen voorjaarsexcursies georganiseerd door de NMV. Om dat een beetje te compenseren, biedt de NMV vanaf 15 maart een serie lezingen over paddenstoelen aan...


Lees verder 10 maart 2021   4 jaar oud
Visonderzoek

RAVON zet zich in voor de studie en bescherming van reptielen, amfibieën en vissen. Samen met tal van vrijwilligers tellen we hoe vaak en waar deze soorten voorkomen. Deze gegevens geven ons een goed beeld hoe het met de dieren in..


Lees verder 10 maart 2021   4 jaar oud
Tuin er niet in

De dagen lengen, de vogels beginnen te fluiten en veel mensen krijgen zin om in hun tuin te werken en nieuwe tuinplanten aan te schaffen. Weet jij welke tuinplanten een risico kunnen zijn voor de natuur? Daar hebben wij nu een..


Lees verder 9 maart 2021   4 jaar oud

Archief