Natuurberichten

Dossier: Biodiversiteit

Pagina 207 van 368 - 3680 Resultaten

vissenbossen in de Delftse Schie

In de Delftse Schie en in de Vliet bij Leidschendam-Voorburg heeft het Hoogheemraadschap van Delfland ‘vissenbossen’ aangelegd. Een vissenbos is gemaakt van gebundelde wilgentakken in een stalen kooi. Het vormt voor vissen een..


Lees verder 3 juni 2020   4 jaar oud
Hazelmuis

De Vogel- en Habitatrichtlijn zijn belangrijke instrumenten van de Europese Unie om de Europese natuur te beschermen. De Nederlandse Vogel- en Habitatrapportages over de periode 2013 - 2019 laten zien dat voor bepaalde..


Lees verder 3 juni 2020   4 jaar oud

De insectenbiomassa die beschikbaar is in weilanden is van vitaal belang voor de overleving van weidevogelkuikens. In het project ‘Vitale weidevogelstand’ (2017-2020) is er geëxperimenteerd met een laagdrempelige methode om de..


Lees verder 3 juni 2020   4 jaar oud
huismoeders in eierdozen - primair

In een tuin in Amersfoort is de zeer zeldzame sint-janskruiduil aangetroffen in een LedEmmer, een vlinderval. In Amersfoort, maar ook in andere gemeenten zijn, binnen het project TIM, vrijwilligers actief om de biodiversiteit in..


Lees verder 1 juni 2020   4 jaar oud
Caulerpa macrophysa, a common green algal species of Bonaire. This algae forms mats tightly attached to rocks and corals, often in the intertidal or shallow areas

Tijdens de 2019 expeditie van Naturalis Biodiversity Center en Stichting ANEMOON is onder meer de grote verscheidenheid aan zeewieren van Bonaire onderzocht en gecatalogiseerd. Uit deze en eerdere rapporten zijn bijna 250 soorten..


Lees verder 31 mei 2020   4 jaar oud
Zeekreeft in de Oosterschelde

Het gonst al een tijdje op sociale media: de laatste tijd worden steeds minder zeekreeften gezien en door vissers gevangen in de Zeeuwse Delta. Sommige vissers denken dat de kreeften niet meer rondlopen en daardoor niet in hun..


Lees verder 31 mei 2020   4 jaar oud
VISapp

Twijfels bij de determinatie van vis zijn vrijwel verleden tijd met de VISsenscanner, een wereldwijd unieke app voor het herkennen van vissoorten op foto’s. Voor (vis)onderzoekers, biologen en ecologen is de VISsenscanner een..


Lees verder 30 mei 2020   4 jaar oud
Beemd in beekdal, Voorste Stroom, Oisterwijk

Het behoud en de bescherming van de biodiversiteit in Nederland staat de laatste tijd in het middelpunt van het debat. Dat roept allerlei vragen op. Hoe realiseer je dat behoud? Welke rol kan bijvoorbeeld de landbouw hierbij..


Lees verder 30 mei 2020   4 jaar oud
Tauros EENMALIG GEBRUIK

Wat betekent de comeback van grazers en hun predatoren in Nederlandse natuurgebieden? Dit keer gaat het in de serie over natuurlijke begrazing over predatie van grote grazers in de natuur, en hoe grazers omgaan met de terugkeer..


Lees verder 30 mei 2020   4 jaar oud

Vandaag is de bouw van het zonnepark Heerenveen-Zuid officieel begonnen. Het park wordt ontwikkeld door Shell. Net als bij het Shell-zonnepark bij Moerdijk gaat Naturalis Biodiversity Center ook in het nieuwe zonnepark onderzoek..


Lees verder 29 mei 2020   4 jaar oud

Archief