Natuurberichten
Dossier: Biodiversiteit
Pagina 212 van 368 - 3680 Resultaten

Je zou denken dat in Nederland vrijwel alle soorten flora en fauna wel in kaart zijn gebracht. We zijn tenslotte een klein landje met veel vrijwilligers die biodiversiteit monitoren. Niets is echter minder waar. Tot nu toe zijn..

In Nederland waren tot voor kort slechts drie soorten morieljes bekend. Recent onderzoek heeft uitgewezen dat er naast deze soorten nog minstens drie andere morieljesoorten in ons land voorkomen, namelijk de Hersenkronkelmorielje,..

ARK Natuurontwikkeling staat voor natuur die zoveel mogelijk haar gang mag gaan. Onze ambitie is om nieuwe natuurgebieden te ontwikkelen met een grote rijkdom aan landschappen, planten en dieren. ARK'er Jeroen Helmer maakte een..

Alle 25 Overijsselse gemeenten hebben zich gecommitteerd aan een provinciaal plan voor de aanpak van de eikenprocessierups. De gemeenten gaan op korte termijn aangetroffen nesten registreren en een coördinator aanstellen voor de..

In steeds meer Nederlandse natuurgebieden tref je in het wild levende runderen en paarden aan. Het ontmoeten van zo’n kudde grazers is voor veel mensen een mooie belevenis. Deze dieren vragen wel om andere omgangsvormen dan..

Goed nieuws voor onze waggelende vrienden en dat op deze speciale dag: Wereld Pinguïn Dag! Dankzij de resultaten van een nieuw onderzoek waarin essentiële informatie naar voren is gekomen, wordt het beschermen van deze mooie..

Afgelopen weekend deed een recordaantal mensen mee met de Nationale Bijentelling en bracht een half uurtje tellend in de tuin of op het balkon door. Het aantal getelde bijen ligt behoorlijk hoger dan de twee voorgaande tellingen...

De oorsprong van het coronavirus ligt vermoedelijk in een zogenaamde 'natte markt' in Wuhan, China. Hierdoor werd al snel de link gelegd tussen het virus en de handel in en consumptie van wilde dieren. Nu de effecten van dit..
Biodiversiteit en de achteruitgang ervan in Nederland wordt steeds zichtbaarder en breder gedragen. Dat dit niet nieuw is wordt duidelijk in het net verschenen boek ‘Bescherming van biodiversiteit: een weerbarstige uitdaging’...

Hoe breng je in kaart waar de wolf zich in Nederland bevindt? En hoe bepaal je bij schade aan landbouwhuisdieren welk dier dit heeft veroorzaakt? Genetisch onderzoek is daarvoor de meest zekere onderzoeksmethode...