Natuurberichten

Dossier: Biodiversiteit

Pagina 232 van 368 - 3680 Resultaten

Onderzoek

Het Wereld Natuur Fonds opent de aanvraagronde voor het Biodiversiteitsfonds 2020. Het fonds heeft als doel het ondersteunen van toegepast wetenschappelijk onderzoek voor bescherming en herstel van biodiversiteit in Nederland en..


Lees verder 15 november 2019   5 jaar oud
Stelkampsveld

Vanaf half november beginnen de werkzaamheden voor natuurherstel in het natuurgebied Beekvliet-Stelkampsveld, tussen Barchem en Borculo. In deze parel van de Achterhoek komen veel zeldzame planten- en diersoorten voor. Om de..


Lees verder 15 november 2019   5 jaar oud
Opgerolde regenworm

Een internationale groep van 140 biologen inventariseerde voor het eerst de wereldwijde verspreiding van regenwormen. In het wetenschappelijke tijdschrift 'Science' presenteerden ze onlangs hun inzichten. Het klimaat blijkt een..


Lees verder 14 november 2019   5 jaar oud
Ecologisch beheer van berm bij bushalte

In het project ‘De berm komt tot bloei’ zet de provincie Zuid-Holland ecologisch beheer in langs circa 674 kilometer provinciale weg, zodat er meer soorten planten en insecten kunnen leven. Hoe gaat dat in zijn werk, zo’n grote..


Lees verder 13 november 2019   5 jaar oud
Vleermuiskasten voor bomen en gebouwen

Voor de eerste Award Natuurinclusief bouwen en ontwerpen van Vogelbescherming Nederland en de Zoogdierverening zijn vijf projecten genomineerd. De onafhankelijke jury van de award heeft de projecten geselecteerd uit een groslijst..


Lees verder 12 november 2019   5 jaar oud
Smalle Theeplant, een exotische waterplant die op de exotenlijst EU staat

In de Middelwetering vlakbij Leidsche Rijn is een exotische waterplant verwijderd. Het gaat om de zogenoemde Smalle theeplant. Deze plant staat op de exotenlijst van de Europese Unie. Tot op dit moment was niet bekend dat de plant..


Lees verder 12 november 2019   5 jaar oud
Beekdal Oude Strijper Aa

Waterschap De Dommel gaat in samenwerking met de provincie Noord-Brabant het beekdal Oude Strijper Aa herinrichten en klimaatbestendiger maken. Dit plan is onderdeel van een groter plan om verdroging tegen te gaan van het..


Lees verder 11 november 2019   5 jaar oud
Konikpaarden bij Borgharen EENMALIG GEBRUIK

Grote grazers staan aan de basis van een afwisselend landschap van bloemrijke graslanden, ruigtes en bosjes, waarin duizenden planten- en diersoorten floreren. Die soorten bestonden al lang voordat mensen gingen maaien en zagen...


Lees verder 10 november 2019   5 jaar oud
Detail van bloemen in veld

Het FLORIVON-onderzoek, een project dat van 1901 tot 1950 alle flora van Nederland in kaart trachtte te brengen, is volledig gedigitaliseerd. Het archief van streeplijsten en veldnotities, dat wordt bewaard in de collectie van..


Lees verder 9 november 2019   5 jaar oud
Veldonderzoekers Chris Achterberg en Kees Goudsmits

Van de ongeveer 160 soorten wilde bijen die veldonderzoekers aantroffen bij recent onderzoek in de provincie Utrecht, zijn er zeven soorten bij die niet eerder in de Utrechtse natuur zijn gezien. Provincie Utrecht heeft opdracht..


Lees verder 8 november 2019   5 jaar oud

Archief