Natuurberichten

Dossier: Biodiversiteit

Pagina 248 van 368 - 3678 Resultaten

Koolmees op aalbes

Koolmees, merel, roodborst of winterkoning. Hoe groener je tuin, des te meer soorten vogels voor je komen zingen. Op Mijnvogeltuin.nl van Vogelbescherming Nederland kun je via de postcode-vogelcheck ontdekken welke vogels bij jou..


Lees verder 4 juni 2019   5 jaar oud
Harlekijn

Drie grote groeiplaatsen van de orchidee Harlekijn in Zuidwest-Nederland lieten dit jaar een heel verschillende ontwikkeling zien. Dit heeft alles te maken met het verloop van de grondwaterstand. Extreme omstandigheden, zoals..


Lees verder 4 juni 2019   5 jaar oud
Bossche Broek

Het Bossche Broek bloeit op dankzij de hydrologische maatregelen die de provincie Noord-Brabant eind 2018 liet uitvoeren. De aanhoudende droogte is nu minder van invloed en daar profiteert de vegetatie van. Het kwelwater..


Lees verder 3 juni 2019   5 jaar oud
Insectencamera in het wormerveld

Op een zonnig veld van zorgboerderij Saens Groen in Wormer kwamen recent onderzoekers en belanghebbenden bij elkaar voor de landelijke aftrap van een nieuw monitoringssysteem voor insecten. Het systeem maakt het voor het eerst..


Lees verder 1 juni 2019   5 jaar oud
Rijksweg A10 West, gezien vanaf gebouw De Tribune (Amsterdam Bos en Lommer), Aansluiting Amsterdam-Geuzenveld op de voorgrond

Het is steeds makkelijker CO2-uitstoot te compenseren, bijvoorbeeld van vliegtickets of benzine. Je CO2-uitstoot wordt niet minder, maar je compenseert deze door afname van CO2-emissie uit andere bronnen. Hoogleraar Lars Hein..


Lees verder 31 mei 2019   5 jaar oud
Lingezegen Waterrijk: nieuwe natuur bij de stad

Maandagavond 27 mei is het Coalitieakkoord Samen voor Gelderland 2019-2023 gepresenteerd. Hierin hebben de onderhandelaars van VVD, CDA, GroenLinks, PvdA, ChristenUnie en SGP de ambities beschreven voor de komende jaren. In het..


Lees verder 31 mei 2019   5 jaar oud
Waterkevers zijn een belangrijke groep voor analyses van de waterkwaliteit.

Gaan onze aquatische insecten net zo achteruit als de vliegende landinsecten? Is het mogelijk om oorzaken aan te geven voor gevonden trends ? En wat leren we daarvan? Dat zijn vragen die Stichting Toegepast Onderzoek Waterbeheer..


Lees verder 31 mei 2019   5 jaar oud
Laatvlieger (Eptesicus serotinus)

Afgelopen weekend (25 en 26 mei) vond de eerste landelijke vleermuistuintelling plaats. De eigenaren van iets meer dan driehonderd tuinen uit heel Nederland deden mee aan de telling en telden in totaal ruim 1900 vleermuizen: een..


Lees verder 29 mei 2019   5 jaar oud

Tijdens een vogel-excursie in een groeve bij Berg en Terblijt bij Meerssen(LB) werd een bekerzwam gevonden die niet werd herkend. Ilona Buth fotografeerde de bekerzwam en plaatste hem op Facebook. Dit leverde diverse suggesties..


Lees verder 29 mei 2019   5 jaar oud
Verdroogde Dennenwolfsklauw

Wolfsklauwen hebben de zomerdroogte van 2018 overwegend slecht doorstaan. Dit werd pijnlijk duidelijk tijdens een wolfsklauwenexcursie van het FLORON-district Gelderland-Midden. Hoe gaat het in de rest van Nederland met deze..


Lees verder 28 mei 2019   5 jaar oud

Archief