Natuurberichten

Dossier: Biodiversiteit

Pagina 260 van 368 - 3676 Resultaten

Leadfoto

In een winters landschap zijn de kale bomen en struiken de meest opvallende planten. Vooral als een sneeuwdek de vegetatie op de bodem bedekt. Op het eerste gezicht lijken deze kale 'staketsels' allemaal op elkaar, maar als je je..


Lees verder 21 december 2018   6 jaar oud

Een brede maatschappelijke beweging heeft in Den Haag haar aanpak voor natuurherstel in Nederland gepresenteerd. De deelnemers zijn kennisinstituten, landbouwvertegenwoordigers, bedrijven, natuur- en milieuorganisaties en een..


Lees verder 19 december 2018   6 jaar oud
Boomkruiper

Een klein, bruin muisje. Daarmee zou je de boomkruiper kunnen vergelijken. Schuw als ie is, schuifelt hij geplakt aan de boom omhoog, op zoek naar kleine insecten en spinnetjes. Maar in de winter laat de boomkruiper zich beter..


Lees verder 18 december 2018   6 jaar oud
Fosforworm en biotoop op Texel

Leden van de Vogelwerkgroep Texel zagen tijdens een nachtexcursie op 27 oktober lichtgevende puntjes langs het pad bij de Horsmeertjes. Al snel werd de verrassende veroorzaker gevonden: de fosforworm Microscolex phosphoreus. Dit..


Lees verder 18 december 2018   6 jaar oud

In de Noordzee vormen schelpdierbanken oases van biodiversiteit binnen woestijnen van zandbodems. In de afgelopen twee eeuwen zijn deze bijna volledig verloren gegaan. In 2016 werd een natuurlijke schelpdierbank ontdekt aan de..


Lees verder 16 december 2018   6 jaar oud
Argusvlinder

In de provincie Zuid-Holland zijn de afgelopen decennia vele tientallen recreatiegebieden aangelegd. Deze gebieden vormen inmiddels ruim zes procent van het oppervlak van Zuid-Holland. Een beter ecologisch beheer kan tot hogere..


Lees verder 14 december 2018   6 jaar oud

Het klimaat verandert omdat de temperatuur op de aarde stijgt. Dat komt doordat er steeds meer broeikasgassen zoals CO2 in de lucht komen. Onlangs sloeg het IPCC alarm: als de CO2-uitstoot niet wordt teruggebracht, kan dit..


Lees verder 13 december 2018   6 jaar oud
N34

Donderdagmiddag 29 november 2018 ondertekenden acht Drentse gemeenten, drie waterschappen en de provincie Drenthe het document ‘Soortenrijk Drenthe – Samenwerken aan natuurvriendelijk beheer van bermen en oevers’. Hierin spreken..


Lees verder 13 december 2018   6 jaar oud
Tuber melanosporum. Zwarte truffel

De zwarte truffel, een zeer kostbare delicatesse uit Zuid-Europa, is slecht bestand tegen de zeer warme en droge zomers. Met de verwachte stijging van de temperatuur en grotere droogte deze eeuw is de voorspelling dat de..


Lees verder 12 december 2018   6 jaar oud
Zoekkaart Leefgebied van de otter

Vanuit het grensoverschrijdende project Groen Blauwe Rijn Alliantie worden in Nederland en Duitsland veldlessen gegeven waarbij rivier, natuur, water, otters en trekvissen centraal staan. Als inspiratie tijdens de veldles wordt er..


Lees verder 9 december 2018   6 jaar oud

Archief